2014. március 31.

Pofázunk és végünk / Ride Along [2014]

| | Leave a Comment
A Ride Along a tipikusan egyszer nézős kategóriába sorolandó. Egyszer megnézed, jókat mosolyogsz, talán még fel is nevetsz, de ahogy vége, rájössz, hogy nem hagyott maradandó nyomot. Viszont a rá fordított másfél órát sem érzed elvesztegetett időnek.




Adva van hősünk, a Kevin Hart által alakított Ben, aki már nagyon elszeretné venni barátnőjét. Azonban ott a csaj szigorú, kemény arc bátyja, a rendőr James (akit az ezerarcú Ice Cube alakít) és hát neki is megszeretne felelni. Miután Bent felvették a rendőrakadémiára, James úgy dönt, magával viszi a srácot a melóba, amellyel természetesen szívatások sorozata veszi kezdetét.

A filmmel az a legnagyobb baj, hogy nincs igazán kiemelkedő poén. Tipikus buddy-movie, felidézve ugyan a régi korok hangulatát, de egy-egy kósza mosolyt leszámítva nálam nem ért el többet sajnos. Elbírt volna egy frappánsabb forgatókönyvet.

Pedig a két főszereplőt igen jól megválogatták. Kevin Hart remekül hozza az esett-kelt lúzert, míg Ice Cube bevágja a jól bevált mogorva tekintetet, és nem kíméli a srácot. Nem egy nagy színész a Jégkocka, de én nagyon bírom, amikor ilyen karaktereket formál meg, hát még akkor, amikor zenei pályájára is kikacsint egy mondat erejéig.

Mindent összevetve egy kellemes, mondjuk vasárnap délutáni kikapcsolódásnak pont megfelel a Ride Along. Messze nem egy jó vígjáték, totál egypatronos, de annak mindenképp ajánlott. Nem kell agyalni rajt, egyszerűen csak nézni és szórakozni. Mindenesetre azért kíváncsi leszek, második rész gyanánt mit hoznak össze, elvileg 2016-ra érkezik. Az értékelés pedig 6/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet