2014. április 12.

The Spectacular Now [2013]

| | Leave a Comment
Mert coming of age filmekből sosem elég? Nem, nem elég. Hiába érkeznek tömkelegével, mindig sikerült megbízható minőséget szállítaniuk. Ott volt a Kings of Summer, vagy a Mud, de a Spectacular Now is egy nagyon jól sikerült darab.




Adva van hősünk, Sutter, a tipikus "jó arc" a suliból, aki mindenki haverja. Suli mellett van egy állása is, és nem veti meg sem a bulizást, sem a hétköznapi szittyózást. Miután barátnőjével szétmennek, legegyszerűbb megoldásként Sutter úgy dönt, képszakadásig issza magát, amelynek következtében egy idegen ház udvarán ébred fel. Így találkozik a kicsit különc lánnyal, Aimee-vel, akivel egyre inkább kezdi megtalálni a közös hangot. Mindeközben Sutter azonban nem tett le arról, hogy visszaszerezze volt barátnőjét, ám Aimee közben egyre inkább kezd belehabarodni hedonista hősünkbe.

Aláírom, hogy ez így nem tűnik akkora durranásnak, de nem is a sztorin van a hangsúly, sokkal inkább a tálaláson, ahogy elég rakják a filmet. A már fentebb említett két film mellé abszolút beillik, mind hangulatilag, mind minőségileg. Eleinte amolyan "furcsa love story" akar lenni, majd van egy stílus-fordulat a filmben, amikor is Sutter úgy dönt, meglátogatja rég nem látott apját. Na itt csap át drámába az egész, és így, összességében, a sztori befejeztével egy egészen komplex mozit kaptunk végeredmény gyanánt.

Lényegében mindent kihasználtak, ami elfér egy coming of age stílusú filmben, és teljesen jól összerakták a kellékeket.


A színészekre pedig szintén nem tudnék rosszat mondani. A Suttert alakító Miles Teller... hát, nem garantálom, hogy eleinte mindenki kedvelni fogja, de a végére már egészen más lesz a helyzet. Azonban itt van még Shailene Woodley, aki Aimee-t formálja meg, szemtelenül fiatal kora ellenére nem kicsit tehetséges a csaj.

Összességében egy remek kikapcsolódás a Spectacular Now. Fiatalság, bolondság, love, családi dráma, bulik, felnövés, vagy csak az első lépés a felnövés felé vezető úton. Könnyen emészthető másfél óra, remek hangulattal, egy pofon egyszerű, de nagyszerű sztorival. 8/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet