2013. december 3.

kritika: The Last Days on Mars [2013]

| | Leave a Comment
Szereted a Marson játszódó filmeket? Na és a zombifilmeket? Igen? Akkor ez lesz a Te filmed. Vagy mégsem?




Ha már a sci-fi éve van, ne feledkezzünk meg a The Last Days on Mars-ról sem. Az előzetes jókat ígért, de kiszivárogtak az első kritikák, megjelentek a pontszámok egyes oldalakon, ami azt eredményezte, hogy csak tologattam a megnézést, végül teljesen nulla elvárásokkal ültem le. Még így sem nyűgözött le.

Különösebb hibája nincs, mindössze egyetlen nagy: ezt már láttuk itt is, ott is. Lényegében tényleg egy zombifilmről beszélünk, hiába nem kifejezetten zombi az ellenfél, a séma ugyanaz, ráadásul mindez marsi környezetben.

Az expedíciónak mindössze 19 órája van, hogy visszainduljon a Földre, de találnak valamit, ami által dühöngő rémekké változnak, ha pedig sebet ejtenek valakin, akkor az is átváltozik. Kezdődik a menekülés, a tagok egyre fogyatkoznak, illetve átalakulnak.

A gond az, hogy teljesen kiszámítható, ha elég zombi filmet láttál, akkor jóformán előre ki fogod tudni találni, melyik sarkon melyik fordulat vár rád, és ez a feszültség kárára ment. Ne tévesszen meg a jó kis felvezetés, mert az nekem még tetszett is, gondoltam itt még akármi lehet... de nem lett. Illetve nem az, ami miatt jól szórakozhattunk volna. Nem ajánlott, maximum uborkaszezonban. 4/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet