2014. május 29.

Bizony, Walt Disneynek embert próbáló utat kellett megjárnia, amíg rávette a Mary Poppins írónőjét, hogy ugyan, hadd csináljunk már filmet ebből a mesekönyvből. A kiállhatatlan nőszemély végül beadta a derekát, de volt kismillió kritériuma, amelyekből nem nagyon engedett. Talán nem gondolnád elsőre, de ez filmen valóban működik.


A május utolsó premierjei, aztán indul a nyár. Nagyon durva eddig a blockbuster-szezon, és erre a hétre is kapunk egy látványfilmet.

  • Másnaposok szerencséje / Walk of Shame - Amerikai vígjáték Elisabeth Banks főszereplésével.
  • Hosszú út lefelé / A Long Way Down - Angol romantikus film. Aaron Paul, Rosamound Pike, Pierce Brosnan, hát, majd valamikor lehet.
  • Az ötödik kerék / L'ultima ruota del carro - Olasz vígjáték.
  • Csúnya, gonosz bácsik / Big Bad Wolves - Oké, a magyar címet mellőzzük. Ugye ez volt Tarantino kedvenc filmje tavalyról. Aki az én véleményemre kíváncsi, az kattintson a címre.
  • A holnap határa / Edge of Tomorrow - Cruise papa megint sci-fiben domborít.



Októberre jön a The Book of Life, méghozzá Guillermo Del Toro produceri felügyelete alatt. Jorge R. Gutierrez rendezi, nem a szokványos animációval.

Egy fiúról szól, akinek választani kell: valójában zenész szeretne lenni, de a család másféle nyomást gyakorol rá. Előzetes a napokban érkezik, ha minden igaz.


Még egy felnőtteknek szóló tv-spot a 22 Jump Street-hez. Seth MacFarlane új agymenése mellett ez lesz a másik nagyon várt vígjáték a nyáron. Csak legyen már augusztus.

Talált kamerás tini sci-fi? Néhány fiatal egy kis űrlényt talál, akit aztán próbálnak megvédeni a felnőttektől. Dave Green első komolyabb rendezése a sok rövidfilm után. Érdekesnek tűnik. Júliusban mutatják be Amerikában.

Új tv-reklám a Dawn of the Planet of the Apes című filmhez, fél percben nagyon pörgősre összevágva. Július és itt a film!

Nem ez a poszter készítés művészetének tetőfoka, de legalább hangulatos. Zach Braff új filmje.


Noha nem sok köze van a filmhez Kevin Smithnek, mindössze annyi, hogy ő tervezte Batman új jelmezét, de mivel régi cimborák Ben Affleckkel, így kipotyogtatott néhány információt.

A cím kicsit megváltozott, méghozzá: Batman v Superman: Dawn of Justice

Nem, nem írtam rosszul, tényleg hiányzik az az s-betű. Smith elárulta, hogy a film nem lesz kifejezett folytatása a Man of Steel-nek, inkább egy azon öt-hat film közül, amelyek felvezetik a Justice League-mozit.


2014. május 28.

Shawn Levy komédiája. Olyan filmeket "köszönhetünk" neki, mint a Vasököl, Párterápia, Éjszaka a múzeumban, Gyakornokok...

A This is Where I Leave You szeptemberre érkezik, egy családot láthatunk, akik az elhunyt apa temetésére gyűlnek össze, és töltenek együtt egy hetet, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz.

Olyan színészek tűnnek fel, mint Rose Byrne, Tina Fey, Jason Bateman, Dax Shepard, Jane Fonda, Timothy Olyphant és még sokan mások.

Wright és a Marvel útjai ugye külön váltak, mégsem ő rendezi az Ant-Man filmet. A rendező úgy döntött, akkor inkább elkészíti a Disneynél a régóta tervezett The Night Stalker mozit, amelynek alapját egy régi sorozat adja.

Anno még Johnny Depp írt alá a szerepre. A történet főhőse egy újságíró, aki egy sorozatgyilkos után kezd nyomozni. Idővel kiderül, hogy a tettes egy vámpír.

Disney. Vámpírok. Johnny Depp... De ne essünk kétségbe, hiszen Edgar Wright!


Anno itt volt az előzetes, valamint a sztori is a link alatt olvasható, most viszont kaptunk egy ütős posztert az Eric Bana főszereplésével készülő horrorhoz.

Itthon júliusban Távozz tőlem, Sátán! címen érkezik.


Elsőre azt hinnéd, hogy Jack Nicholson van a képen, de nem, ő Johnny Depp. A hasonlóság azonban csak a véletlen műve, nem őt fogja megformálni Depp, hanem Whitey Bulgert, a gengsztert, méghozzá Scott Cooper (Crazy Heart, Out of Furnace) jövőre érkező filmjében. Bulger 19 gyilkosság gyanúsítottja volt, mígnem néhány éve kapták el. Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Adam Scott és Juno Temple is feltűnnek, jövő októberben érkezik a film.


Egyelőre még semmi konkrétumot nem tudni, ez is csak egy teaser poszter. Anno a nyolcvanas években futott a Bananaman, amelyben egy fiú ha megevett egy banánt, szuperhőssé vált. Valami lesz ezzel kapcsolatban jövőre, de nem árultak el semmit: sem a pontos premiert, sem azt, hogy élő szereplős, avagy animációs dologról van-e szó. Addig álljon itt ez a plakát.


Sejtettem amúgy, hogy Tarantino megnyugszik. Nem is olyan rég még bevágta a morcost, miután következő filmtervének a forgatókönyve kiszivárgott a netre, és bejelentette, hogy oké, akkor ebből nem lesz semmi. Most viszont azt nyilatkozta, hogy mégis megcsinálja a westernt. Olyan színészekkel fog dolgozni, mint Kurt Russell, Samuel L. Jackson, Zoë Bell, Bruce Dern, és Michael Madsen - többek közt.


2014. május 27.

Néhány, eddig nem látott képkockával jött ki az új Galaxis őrzői előzetes az oroszoknál. Itthon majd augusztus 14-től ülhetünk be rá.

Május végére jön A holnap határa, hozzánk világpremier előtt. Akit érdekelnek az előre lecsekkolható részletek, azoknak íme négy momentum a filmből, valamint a végére egy ígykészült-videó is jutott.

Ilyen felvarró lesz a szereplők ruháján. Jövő nyár.


2014. május 26.

Folytassuk a sort a Túlkoros osztaggal. Na igen, így kell borzasztó magyar alcímet választani.

Kezdjük az Interstellar magyar hangú előzetesével. Természetesen már az új trailerről van szó. A 'Csillagok között' fordítással még mindig nem vagyok kibékülve.

2014. május 25.

Avagy így melankóliáztak az útfestők a nyolcvanas években. Röviden ennyi lenne a lényeg, ami valljuk be, nem túl izgalmas, sőt, a végére egy teljesen semmitmondó "csavart" (vagy micsodát) is beleerőltettek nekünk. Festésre fel!


Denzel Washington a volt kém szerepében, akit furdal a lelkiismeret egykori munkája miatt, lévén, hogy meg kellett ölnie néhány ártatlant is a "nemes ügy" érdekében. A visszavonult férfi most hirdetést ad fel, miszerint segít a gyenge és kiszolgáltatott embereken. Mindez a Brooklyn's Finest és a Kiképzés rendezőjétől, szeptemberben, A védelmező címmel.

Megint levontam a következtetést: ez piszkosul látványos lesz. Biztos moziban nézem, nyilván ha Bayről van szó, akkor az emberi szálakat tekintve lealacsonyítom az elvárásaimat... Ütni fog.

Scarlett a drogok segítségével válik gyilkológéppé és áll bosszút azokon, akik foglyul ejtették. Luc Besson új filmjéről van szó, ami idehaza augusztus 7-én érkezik.


Ugye Seth McFarlane új filmjéről van szó.

Ha nem akarod magadnak lelőni a poént, ne kattints a tovább mögé! Elképesztő kikacsintásról van szó, hatalmasat röhögtem.

Basszus, ez nagyon rossz hír, mivel én ezt a filmet pont a rendező miatt vártam. Lényeg a lényeg: a Marvel és Edgar Wright útjai elváltak. A rendező ugyanis annyira sajátos ötletekkel állt elő, amik már nem fértek bele a stúdiónak. Ismerve Wright eddigi munkásságát, nem kétlem, hogy jól szórakoztunk volna.

A film elvileg jövő júliusban érkezik, azt azonban nem tudni, ezen mennyit fog változtatni a rendezőcsere. Mindenesetre hamarosan bejelentik az új direktort.


Na már most, az a helyzet áll fenn, hogy Tarantinónak a nyakán maradt egy nagy halom fel nem használt jelenet a Djangóból. A moziban látott verzióval együtt egy összesen négy órás mozifilm kerekedhetne ki az egészből. De nem, QT nem így tesz, helyette inkább elkezdett kopogtatni a tv-csatornáknál, hogy melyikük adná le minisorozat formájában.


A poszterek után most jöjjön néhány képkocka a filmből, amit ugye nagyon várunk.

2014. május 23.

Illetve inkább csak teaser. Sok mindent nem tudhatunk meg, viszont a karakterek pofásnak tűnnek. Novemberben mutatják be.

Na ezt most tényleg minek... Oké, hogy King megírta a folytatást, de Hollywood inkább mégis egy előzményt akar leforgatni hozzá.

The Overlook Hotel

... ez lesz a címe. A forgatókönyvet a Walking Dead írója, Glen Mazzara körmöli le, a rendezői székbe pedig Alfonso Cuarónt szeretnék megnyerni.


Bizony, a Godzilla szinte csak most debütált, mégis őt kérték meg arra, hogy rendezze meg az első Star Wars spin-off filmet, ami 2016-ra érkezik, egészen pontosan. Azt viszont még mindig nem tudni, hogy az univerzum melyik mellékszereplője kap elsőként külön filmet. Mindenesetre Gareth Edwards ennek ellenére a Godzilla 2-től sem határolódott el.


2014. május 22.

Chadwick Boseman, mint James Brown, az augusztus 1-re esedékes, Tate Taylor által rendezett életrajzi filmben. Vajon sújtják a tipikus életrajzi filmes hibák? Reméljük nem, hiszen ebből még egy nagyon hangulatos film is kisülhet.

Nincs mese, tolni kell a marketinget, hiszen lassan itt a nyár, az autobotok pedig betámadják a mozikat. Ezúttal három tv-reklámmal próbálják csigázni a jó népet, de aki óvatosabb típus, az már nem klikkel az alábbi videókra.

Az előzetesre várva, ugye. Disney és Marvel animációs filmről van szó, amelynek a trailere hamarosan napvilágot lát. Hangulatosak az eddigi anyagok.


Abrams üzen, miközben jótékonykodni is próbál, teszi mindezt a Star Wars egyik forgatási helyszínéről. Jöhetnek az ilyen apróságok ezerrel.

Ezúttal félig színesben néhány régi és néhány új arc, illetve egy olyan, aki félig régi, félig nem... Piszkosul várólistás a film.


Woody Allen nem nyugszik, ezúttal a húszasévek Franciaországába utazunk el vele, ahol a Colin Firth által megformált figura próbálja leleplezni a magát médiumnak valló Emma Stone-t. Júliusra érkezik a film.

Egy kis Dawn of the Planet of the Apes ígykészült videó arról, hogy készültek a majmok. Közben láthatjuk a kész felvételeket is.

A 2016-ra érkező Man of Steel folytatás új címébe már nem csak Batmant vitték bele, hanem immár utalnak arra, hogy itt bizony Justice League is lesz idővel.

Batman vs. Superman: Dawn of Justice

Az új cím mellé még egy logót is kaptunk:


Képregényfilm és horror, szerelem és dráma.

2014. május 21.

A Disney új animációs filmjéről van szó, amelyben egy robotfejlesztő keveredik valami illegális dologba. Csütörtökön érkezik az előzetes, addig ezzel a néhány képpel lehet ráhangolódni.


Még mindig baromi hangulatosnak tűnik Zach Braff új filmje. Júliusban érkezik Amerikába. Az előző trailerért és a sztoriért kattints ide.

A Jackie Brown előzményfilm, amit The Switch-ről kereszteltek át Life of Crime-ra.

A történet szerint Jennifer Anistont elrabolják, hogy váltságdíjat kérjenek érte, azonban a férje nem igazán akarja kifizetni érte az összeget. Inkább a szeretőjével hetyeg. Daniel Schechter rendezte a filmet Elmore Leonard regényéből. Mos Def, Mark Boone Junior, Tim Robbins és John Hawkes is feltűnnek ebben a krimi-komédiában.

Mos Def alakítja Jackson korai karakterét, míg De Niróét Hawks.

Hoppá, Matthew Vaughn a Kick-Ass után újra Mark Millar képregényéből dolgozik! Colin Firth egy titkos ügynök szerepében, aki egy újoncot szervez be a csapatába, amellyel a királynőt védelmezik. További szerepekben: Mark Strong, Samuel L. Jackson, Michael Caine. Az írói székben Jane Goldman (szintén Kick-Ass). Októberre érkezik.

Ahol a nap megint besüt, Marky Mark megint bicepszet villant, Optimus pedig letérdelt, hogy beférjen a képbe.


2014. május 20.

Kedvenc hírolvasónk visszatért. Azt azonban tudjuk, hogy a híres Ron Burgundy nem egy hétköznapi figura, így kapásból azzal indít a sztori, hogy míg drága felesége jobb melót kap a tévénél, addig őt szépen kirúgják. Erre még a házassága is rámegy, Ron élete pedig idővel romokban hever. Megkeresik azonban egy ajánlattal: állást kap az első, éjjel-nappal híreket sugárzó csatornánál. Ron összeverbuválja a régi csapatot, akikkel aztán nem várt nézettséget produkálnak...


Nekem a Moneyball nagy kedvencem volt néhány éve, Bennett Miller pedig most szintén true storyban gondolkozott. Channing Tatum, Mark Ruffalo és Steve Carrell főszereplésével két olimpiai birkózó történetét dolgozza fel, egészen pontosan Mark és David Schultz sztoriját, amely végül gyilkossággal végződött. Cannes-ban már bemutatták a filmet, a mozikba pedig novemberben érkezik.

Tom Dury regénye alapján, Zooey Deschannel és Anton Yelchin főszereplésével. A szülővárosába visszatért srác beleszeret egy lányba, azonban összetűzésbe keveredik egy bűnözővel, akit John Hawkes alakít. Frank Langella és Cirián Hinds is feltűnnek a Zachary Sluser által rendezett filmben, ami jövőre érkezik.


Na, már megint a régi nóta. A második résznél Chuck Norris erőltette, hogy ne legyen meg az R-besorolás, lévén, hogy az már nagyon durva, véres, káromkodós, meg minden, ezúttal viszont Stallone ejtette el, hogyha lejjebb húzzák PG 13-ra, akkor sokkal több ember nézheti majd meg. Reméljük, ez azért idővel majd változni fog...


És már be is futott a Marvel idei másik dobásának trailere. Remélem legalább annyira fun lesz, mint amennyire az alábbi előzetes. Augusztus!

2014. május 19.

És már itt is van az utolsó könyv két részre szabdalt filmje közül az elsőhöz tartozó poszter. Novemberben folytatódik a viadal, lassan, de biztosan pont kerül a sztori végére. Bevallom, én annyira nem várom a folytatást a második rész után.


A Cannes-i Filmfesztiválon kapták lencsevégre az alábbi posztert, vagyis már tuti, hogy jön az új Conan film Schwarzival. A forgatás, ha minden jól megy, év végén kezdődik. Mint látjátok, a címet lecserélték King Conan-re.


Gal Gadot fogja alakítani Wonder Womant a Batman vs. Superman-ben, a forgatáson pedig lencsevégre is kapták.


Mivel a nyitóhétvégén több, mint 93 milliót szedett össze Godzilla, így nem kérdés: jön a folytatás. Arról még nem tudni egyelőre semmit, hogy a stábból kit tartanak meg a folytatásra, ahogy azt sem, hogy nagyjából mire számítsunk, mikor érkezik a második rész.


17 másodpercben harangozzák be az új előzetest, ami nemsokára érkezik elvileg.

Várható volt, hogy a Despicable Me legkedvesebb mellékszereplői saját filmet kapnak: jövő nyáron érkezik a minions spin-off, amelyhez természetesen valami történet is jár majd, nem csak bohóckodnak bele a nagyvilágba. Bár nekem az is elég lenne.


2014. május 17.

Mert ugye az itthon Tökéletes hang címet viselő film is folytatást kap, méghozzá jövőre. A régi arcok mellett újak is feltűnnek majd. Jövőre.


Egy majdnem két perces werkvideó arról, hogy Tatum és Hill mekkora haverok.

A Monsters néhány éve egy érdekes koncepció volt, szörnyfilm, de nem nagyon mutattak semmit, és még csak brutális pusztítást sem láthattunk. Na, érkezik a folytatás, illetve ugyanebben az univerzumba csomagoltak egy másik történetet, amelyben egy katona keresi a bajtársát. A rendező ezúttal egy bizonyos Tom Green, de nyugi, nem az, akire elsőre gondolnál.

Sajnos a gagyi fajtából. Mindegy, ettől függetlenül még várjuk a filmet, személy szerint hiába van szuperhős-csömöröm, augusztusban kötelező program lesz.


A forgatás.


Christopher Nolan új filmjének előzetese már valamivel többet mutat, mint a teaser, de még mindig nagy a titkolózás. A lényeg továbbra is tabu, úgy tűnik. És ezért (is) szeretjük Nolant. Novemberben érkezik!

2014. május 15.

Tom Hanks egy lecsúszott üzletembert alakít, aki Szaúd Arábiába akar egy IT központot építeni a sivatag közepére, hogy rendbe jöjjön a karrierje. Tom Tykwer, a Lé meg a Lola, valamint a Parfüm rendezője hozza el nekünk Dave Eggers regényéből, majd jövőre.


Kevés film, de annál inkább nézősebb dolgokról van szó. Nem úgy, mint amikor behoztak kilenc filmet, és egyik sem érdekelt jóformán.


Amelyen az Optimus hóna alatt átsütő napfény remekül bevilágítja Marky Mark bicepszét.


Viszonylag elég hamar. Alighogy kikerült a Ben Affleck-féle Batman, amint a Batmobil mellett ácsorog, máris tömérdek mennyiségű mém lepte el a világhálót. A player.hu összeválogatott néhányat, a képre kattintva érhető el a többi.


2014. május 14.

Nehéz erről a filmről spoilerek nélkül írni. Röviden összefoglalva úgy tudnám a legjobban behatárolni, hogy egy nagyon misztikus, minimalista kamaradráma, sci-fi beütéssel. Egy helyszín, kevés szereplő, egy fő téma, de olyan, hogy mind a 88 perc maximálisan beránt, a végén pedig úgy köp ki magából, hogy te magad köpni-nyelni nem tudsz.


Direkt nem írtam róla addig, amíg csak pletyka-szinten keringett szerte a világhálón, azonban most már megerősítést kapott az infó: az X-Men: Apocalypse című filmben vezetik fel Gambit karakterét, akit Channing Tatum fog alakítani.

Utána pedig külön filmet kap.

Anno Taylor Kitsch alakította a karaktert az X-Men Origins: Wolverine című, háát... felejthető filmben. Tatum mindenesetre érdekes választás, kíváncsi leszek, mit hoz ki belőle.


Josh Brolin csőre töltve a Sin City új bannerén. Ne feledjük, itthon augusztus 28!


Avagy a horrorantológia harmadik darabja. Ugyan az első két rész nem tartozott a kedvenceim közé, de nyilván ezt is megnézem majd, hátha... Mert az előzetes nem sikerült rosszra amúgy. Csak a rendezőkön múlik, ezúttal milyen sztorikkal rukkolnak elő. Jövőre jön.

A fickó eddig producerként és íróként volt elhavazva, érdemes végiggörgetni az IMDB-adatlapját, milyen moziknál tevékenykedett így vagy úgy. Első rendezői munkássága nem kisebb film lesz, mint a Star Trek harmadik része. Nem semmi, hogy ekkora bizalmat kapott, hiába azért más területeken már letett valamit arra a bizonyos asztalra.


Ebben a majdnem egy perces videóban akad néhány új jelenet is, na meg a napokban új előzetest is kap a Transformers, szóval ezzel próbálják elhinteni a mézesmadzagot.

Új előzetest kapott Luc Besson filmje, a Lucy, amelyben Scarlett Johansson mindenféle tudatmódosító cuccok hatására fogja lenyomni az ellenséget, akik csempészetre kényszerítik a lányt. Augusztus 7-én érkezik itthonra.

Tessék, Snyder megosztotta a jó néppel Batmant, amint a Batmobil mellett ácsorog.


2014. május 13.

Hamarosan a lepel is lehull, addig ezzel a képpel kell beérnünk.


Nem is olyan rég hozták nyilvánosságra a Star Wars: Episode VII. szereplőgárdáját, amelyhez egy újabb információ is érkezett a napokban.

Mégpedig az, hogy a régi arcok közül Han Solo lesz az, aki az újoncokkal egyenrangú szerepet kap. Bár a többiek is (Fisher, Hamill, stb.) kulcsfontosságúak lesznek a sztori szempontjából, de igazából Solo fog az újoncokkal a legtöbbet szerepelni.


Nyáron az öregfiúk is visszatérnek, talán már utoljára, bár én szívesen elnézném még őket, ahogy aprítják a rosszat, de azért ne húzzák túl könyörgöm. Lényeg, hogy jött egy tv-spot a harmadik Feláldozhatók-filmhez.

Majdnem három és fél perces előzetessel jött ki az Edge of Tomorrow. Tudjátok, amelyikben Cruise mindig ugyanazon a napon ébred fel, miközben idegenekkel küzd. Nyilván spoiler-veszély, szóval csak óvatosan!

Ebből még meme is lehetne, de tényleg. Kicsit mosolyogtam ezen a poszteren. Csütörtökön új előzetes.


Ilyen horror-kaliberű előzetest dobtak össze a Frozen című animációhoz. Komoly lett.

2014. május 11.

Nem nagyon tudom, hogy Quentin Dupieux, azaz Mr. Oizo milyen céllal készítette el ezt a filmet, de bátran ki merem jelenteni: ilyen mozit bárki össze tud rántani. Nem vicc. Eleve nem egy nívós rendezőről van szó, maga a Wrong Cops pedig valami borzasztó. Különféle szkeccsek váltogatják egymást arról, hogy a rendőrök milyen... hülyék? Lehet. Ha ez fricska akart lenni, akkor a sok blődség közepette bizony ez nem igazán jön át. Mondhatni, majdhogynem nézhetetlen a darab, az egyetlen pozitívum körülbelül annyi, hogy rövid. Azért Mansontól cool, hogy ilyen karaktert bevállalt. Összességében senkinek sem merem ajánlani a filmet, ha valaki kimegy az utcára egy viszonylag jó kamerával és néhány haverjával, az is kellemesebb pillanatokat tud rögzíteni. 2/10.


Lehet a stúdió nem bízik annyira a Wachowski-tesók új filmjében. A júliusi premier közeledtével egy filmrészletet osztottak meg velünk. Akit érdekel, az menjen a tovább mögé... Engem maga a film valamennyire vonz amúgy, de nem vagyok az a nagy filmrészlet-csekkolgató.

A főszereplő páros kiadja egy idegennek a lakását, akit aztán holtan találnak. Az áldozatnál nagyon sok pénz volt, amit a zsaruk nem találnak, de mivel hőseinknek is nagyon jól jönne az összeg, így elkezdik keresni. Nyilván nem legális lóvéról van szó, amire, mint később kiderül, másnak is fáj a foga.

Főszerepben James Franco és Kate Hudson.

Egy igazán elcseszett napot fogunk látni ebben a bazi hosszú című filmben, amely Judith Viorst régi-régi gyerekkönyvén alapszik. Konkrétan egy egész jómódú családról lesz szó, akiknek lehet fel sem kellett volna kelni.

A családi vígjáték októberben érkezik, főbb szerepekben Steve Carrell, Jennifer Garner, Jennifer Coolidge, Burn Gorman, Bella Thorne, Megan Mullally.

Maga Mark Ruffalo tolta fel a világhálóra az alábbi képet, az Avengers: Age of Ultron kulisszái mögül, ahol éppen motion capture cuccban pózol.


2014. május 9.

Kiskoromban valamelyik német (vagy osztrák?) csatornán néztem a sorozatot, persze egy kukkot sem értettem belőle, majd 8 évesen egyenesen moziban néztem meg azt a bizonyos filmet.

Azért így felnőtt fejjel már akármilyen awesome ötlettel is állnak elő, köszönöm, de nem kérnék az Atomcsapatból. Viszont a Lionsgate a tervei közé tűzte ki, hogy visszahozzák a színes-szagos társaságot, sőt, kapásból több filmben gondolkoznak. Még az sem kizárt, hogy 2016-ra már mozikba küldik.