2014. június 21.

Fruitvale Station [2013]

| | Leave a Comment
Az igaz történet alapján készült filmben Oscar Grantet 2008 utolsó éjszakáján, egy rendőri intézkedés alkalmával lövi le a törvény egyik embere. A Fruitvale Station Grant utolsó napját mutatja be.


Ugyan összességében tetszett a film, arra azért nem árt felkészülni, hogy maga az alapozás, amit az utolsó 20-30 percig előkészítenek nekünk, tartogat néhány unalmas pillanatot. Nyilván arra ment rá az elsőfilmes Ryan Coogler, hogy minél jobban megismerjük Grantet, és nem is rejtette véka alá, hogy voltak neki jó pillanatai, segítőkész ember volt és szerető családapa, de azért akadt jó pár stikli is az életében.

És ennek tükrében nem is probléma, hogy előre tudod, mi fog történni. Sőt. Ha tudatlanul ülsz neki, könnyen meglehet, hogy a felénél kikapcsolod. De így, hogy tudtam előre a végkifejletet, teljesen más helyzet áll fenn. Ugyanis ahogy nekivágtak az éjszakának, mondhatni, új értelmet nyert a film, hiszen tudtam, most már tényleg hamarosan bekövetkezik a tragédia.

Ugyan a Fruitvale Station olykor hatásvadász elemekkel dolgozik, szerencsére a játékidő végére ezeket mind megbocsátjuk neki. És ehhez maximálisan hozzátett Michael B. Jordan is, akiből bevallom, nem néztem volna ki egy ilyen alakítást. Sikerül végig szimpatizálnod vele, hiába nem ő a legtörvénytisztelőbb ember a világon.

Szerencsére nem nyújtották túl, mindössze 85 perc, és ne riasszon el, ha egy idő után tegyük fel unni fogod. 7/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet