2014. február 15.

The Secret Life of Walter Mitty [2013]

| | Leave a Comment
Walter Mitty (Ben Stiller) amolyan örökös álmodozó. Élete egyhangú, de amikor szabadjára engedi fantáziáját, akkor hirtelen ő a szuperhős, a macsó, és minden, amit eltudsz, illetve ő eltud képzelni. De mindez csak fantázia, és nagyon hamar visszacsöppen a valóságba. Egyik nap azonban adódik egy lehetőség: végre igazi kalandok részesévé válhat, amikor elindul megkeresni a világjáró fotóst, Sean O'Connellt (Sean Penn), hogy megszerezzen egy fényképet, hogy az a Life magazin utolsó címlapjának példányára kerüljön.




Elég felemás érzések kavarognak most bennem a Walter Mitty kapcsán. Egyrészt kellemes kikapcsolódás, és tényleg érdemes a megtekintése. A látványvilág pazar, a főhős képzelgései pedig frappánsak. Ben Stiller, mint rendező, már olyan szórakoztató filmekkel látta el a jó népet, mint a Cable Guy, a Zoolander, vagy a zseniális Tropic Thunder. Elismerem, hogy nagyszerű érzéke van a vígjátékok levezényléséhez, és bár a Walter Mitty nem egy komédia, de én mégis túl magasra mertem tenni az elvárásokat.

Nem kellett volna.

Az alapfelütés ugyan remek, a film is szórakoztató, csak éppen nem elég... hogy is mondjam: mély. Pedig minden adott volt hozzá, és a játékidő első felében fel sem merül a gondolat, hogy a produkció a végkifejletre már kicsit érdektelenné, de sokkal inkább felszínessé válik. Valahol az utazgatások közben teljesen elveszik az egész, az időközben egyre gyakrabban felbukkanó vontatottság is némileg kizökkent minket olykor-olykor.


Iszonyat kár érte. Ben Stiller ugyan remekül hozza a címszereplőt, bár nem először láthattuk már őt ilyen esett-kelt figura szerepében. Kristen Wiig remek partnere az "álmaim asszonya"-karakter megformálásban. A látványvilágért csillagos ötös, és ehhez olyan soundtrack jár, ami a lehető legtökéletesebb párosítás. Sean Penn ugyan nem sokat szerepel, és nagyon nem is érdemelne említést, ha nem ő lenne Sean Penn...

Röviden összefoglalva a lényeget: olyan film a The Secret Life of Walter Mitty, ami egy tipikus, vasárnap délutáni egyszeri kikapcsolódásként abszolút megállja a helyét. Nem váltja meg a világot, pedig megtehette volna, ha nem tűnik el a mondanivaló út közben. Megmosolyogtat, van, hogy elkápráztat, de a végén a hiányérzet sem marad el. Túlságosan jól kezd ahhoz képest, hogy végül mi lesz belőle. 6/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet