2014. február 26.

Paranoia [2013]

| | Leave a Comment
Már megint azok a csúnya multik... Ha láttál már öt olyan thrillert, amely ezen témát öleli fel, akkor a Paranoiát meg se nézd. Na de mit is várhatna az ember a Las Vegas ostroma, vagy épp a Bérgyilkosék rendezőjétől.



A legnagyobb baj igazából ott volt, hogy úgy próbálták tálalni az egész filmet, mintha valami nagyon eredeti dolgot alkottak volna. Pedig itt már az is kemény fordulat, amikor hősünk rájön, hogy megfigyelik. És most komolyan mondom, körülbelül ilyen szintű filmre fizetsz be, ha rászánod magad a Paranoia 106 perces játékidejére.

Történetünk főhőse, a zöldfülű Adam (Liam Hemsworth) egy mamutcégnél próbál érvényesülni, azonban a vállalat ördögi főnöke (Gary Oldman) úgy dönt, hogy nem szimpla dolgozóként alkalmazza, hanem inkább épüljön be a konkurens céghez, és onnan szállítson belső információkat.

És ennyi, de tényleg!

Azt igazából felesleges részletezni, hogy pont a konkurens vállalat embere az a csaj, akivel Adam korábban egy buliban összegabalyodott, majd reggel a lány közölte vele, hogy bocs, de csak ennyit akartam. Ejj, micsoda briliáns fordulat is volt a történetben, amikor megláttuk, hogy mostantól pedig pont vele fog együtt dolgozni. Le a kalappal, de tényleg.


Ilyen és ehhez hasonló mozzanatokra tessék számítani. De lássuk a színészeket. Három kiváló öregfiút sikerült összetoborozni a mellékszerepekre: Gary Oldman, Harrison Ford és Richard Dreyfuss lehetne némi garancia a filmre, de az egyetlen, amire emlékszem velük kapcsolatban a megannyi sablon és klisé közt, hogy ejj, de megöregedtek (bár Oldman jól tartja magát). A kisebbik Hemsworth még mindig nem egy nagy színész, de egyre hitelesebben tud komoran előre bámulni maga elé, miközben csúsznak ki a kezei közül a dolgok. Amber Heard pedig még mindig piszok jól néz ki.

Ez tényleg egy lazán kihagyható film, nem is értem, 2013-ban miért is jutott valakinek eszébe egy ilyen sztorival komplett mozit leforgatni. Olyasmit tippelek, hogy hozzávágtak Robert Luketichez némi lóvét, hogy tessék, forgass le valami beépülős filmet, valami olyan tanulsággal, hogy milyen gonoszak a multik. 4/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet