2014. január 25.

Out of the Furnace [2013]

| | Leave a Comment
Elmondom, mi a baj ezzel a filmmel: hogy iszonyat lassú. Ha cirka fél órával rövidebbre vágták volna, akkor összetenném a két kezem, és lazán felpontoznám néhánnyal, de megmondom őszintén, én a közepén bealudtam pár percre - persze visszatekertem. Nyilván az álmosság is közrejátszott, de akkor sem kötött le túlságosan.




Russell (Christian Bale) és Rodney (Casey Affleck) testvérek. Russell éli családi életét, Rodney pedig illegális bunyókból próbál meglenni. Egy végzetes autóbaleset után azonban Russell börtönbe kerül. A büntetés lejárta után azonban nem élvezheti sokáig az életet, mivel öccsét, Rodney-t meggyilkolják.

Persze mi tudjuk, hogy a haláláért a közrettegésnek örvendő, antiszociális Harlan DeGroat (Woody Harrelson) a felelős, hiszen Rodney illegális bunyókból próbált némi pénzhez jutni, a legutolsó meccs alkalmával pedig a srác pont Harlan kezei alatt játszott, "ügynöke" (már ha illegális bunyóknál lehet ilyen jelzőkkel élni), a Willem Dafoe által alakított John Petty pedig tartozott a gazfickónak, aki kapásból mindkettejüket elintézte, biztos ami biztos.


Bár eléggé húztam a számat a cirka két órás játékidő végeztével, de szerencsére a színészekre semmi panaszt nem lehet mondani. Bale továbbra is Bale, ő már ha akarna sem tudna hibázni, az ifjabbik Affleck is jó volt, azonban a legemlékezetesebb alakítás (nem mondom, hogy a legjobb, de a legemlékezetesebb mindenképp) az Woody Harrelson nevéhez fűződik, aki történetesen egy vérszomjas, eszeveszett vadállatot formál meg. Már az első jelenetben bemutatják, hogy vele nem szabad packázni.

Az Out of the Furnace valahol egy mélységes drámába és mocsokba áztatott bosszúfilm, azonban a bosszú-rész csak a film második felére egészedik ki. A motivációt amúgy rendesen megalapoztál: Bale karaktere amíg sitten van, elveszíti haldokló apját, felesége elhagyja, és miután az öccsét is megölik, már tényleg semmi vesztenivalója nem maradt, minden szó nélkül fegyvert fog, neki már semmi sem szent.

Azonban a filmből hiányzott valami mélység, amivel jobban leránt minket abba a gödörbe, amibe Russell került. Így kissé felületes mozi kerekedett ki, bár unalmasabb napokra el lehet tenni talonba, de tessék felkészülni egy kiadós vontatottságra. 6/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet