2013. július 31.

Mi a tanulság? Hogy az amcsik és a gazdagok a legelcseszettebb népségek a Földön. Hát még az amcsi gazdagok...


Az Amanda Seyfried főszereplésével készült Lovelace kapott most két új posztert. Augusztus 9. a kinti premier, egyelőre itthoni dátumról nincs hír.


A minimalizmusra épül a mindössze kétszereplős Gravity új posztere. Várólistás a film rendesen.


Ben Stiller újra rendez, ezúttal egy nagyon régi, egészen pontosan 1947-es filmet gondol újra. Walter Mitty egy álmodozó fényképész, aki nagy feladatot tűz ki maga elé, amikor a munkahelye elvesztése fenyegeti. Nagyon durva, hogy Stiller eddigi rendezéseit nézve ez most mennyire, de mennyire más. És pont Karácsonyra érkezik.

Újabb filmrészlet a Zárt Világból. District 9 rendezőjétől, Matt Damon, Sharlto Copley, gazdagok, szegények, fontos küldetés, na meg augusztus 13.

Időutazós, romantikus dramedy, amelyben Domhnall Gleeson képes az időutazásra, találkozik is álmai nőjével. Richard Curtis mozija 'Időről időre' címmel itthon is bemutatásra kerül októberben.

James Wan folytatásfilmje, reméljük lesz annyira korrekt, mint az első rész volt.

2013. július 30.

Wahlberget és Washingtont, a két zsarut belekeveri a maffia valamibe, mindez a Csempészek rendezőjétől. Ehhez kaptunk most egy korhatáros előzetest. Bevallom, nem kicsit várom a filmet, mert ez a trailer most nagyon megvett.

David O. Russell (The Fighter) filmje eredetileg American Bullshit címmel futott, aztán cím nélkül maradt, végül American Hustle-re lett keresztelve. Na de vajon kik ők?

Segítek (balról jobbra): Bradley Cooper és Christian Bale.


Három banner érkezett ehhez a mindössze kétszereplős sci-fihez, amelyben Clooney és Bullock távolodnak el egymástól.

Ilyen is lehet, amikor valaki unatkozik, sok a pénze és azt hiszi, mindent megtehet. Egy gazdag pár úgy dönt, hogy elüssék az időt, némi pénzért cserébe két szegény alakot hoznak durva helyzetekbe.

Matt Damon és William Fitchner is feltűnik az alábbi filmrészletben, amely az Elysiumból látható. Nemsokára érkezik ez is.

2013. július 29.

És a csalódás... Nicolas Winding Refn és Ryan Gosling duója pár éve a Drive-val hatalmasat robbantott, amikor pedig szállingóztak az első hírmorzsák, hogy a rendező és a színész újfent egyesítik erőiket, mindenki alaposan felkapta a fejét. A végeredmény azonban...hogy is mondjam...


Woody Allen soron következő filmjében - mert hát nem nyugszik az öreg, pedig jót tenne neki 1-2 év pihenés - egy lány testvérpárost láthatunk. Kettejük kapcsolata érdekes, egyiküknek bejött az élet, a másiknak nem annyira, emiatt előbbi jól le is nézi utóbbit. Aztán a jobb sorsú testvérnek sem úgy alakulnak az anyagi gondjai, ahogy szeretné, így kénytelen a másikhoz fordulni.

Tudjátok, a mindent tudó kutya és a gazdija utazgatnak az időben, miközben az eb oktatja a srácot.


2013. július 27.

Az első hír, amit egy mondatban le is lehet tudni: a héten elkezdődött a Guardians of the Galaxy forgatása!

A másik, amit Joss Whedon nyilatkozott, hogy az Avengers második részében nagyobb teret fognak kapni azok, akiknek nincs külön filmjük. Itt főleg a Scarlett Johansson által alakított Black Widow-ra gondolt, akiben elég sok fantáziát lát.


True story egy kapitányról, aki kalózokkal kerül összetűzésbe a tengeren. Tom Hanks főszereplésével, a Bourne Ultimátum rendezőjétől, ez így nem is hangzik ugye rosszul. Október 11-re esett a bemutató dátuma.


Lars Von Trier filmje ugye több fejezetből fog állni, az első fejezethez már anno kaptunk kedvcsinálót, most nézzünk a Chapter 2-t. A sokat mondó címmel ellátott dráma decemberben lesz látható.

Dwayne Johnson posztolta ki az alábbi képet a Hercules forgatásáról, amelyen a trák hadsereg csekkolható le.


Miután a hoteltulaj nő talál egy nagy rakás pénzt, azt egy korrupt zsaru szépen el is veszi tőle, majd a csaj szövetkezik azzal a bűnözővel, akinek hiányzik a suska...na most az illetőnek pedig nem a legjobb a látása. Tze Chun filmjében Alice Eve, Bryan Cranston és Logan Marshall-Green alakítják a főbb szerepeket.

2013. július 25.

Teljesen véletlenül találtam rá erre a független filmre. Fogtam magam, hát beiktattam, jó késő este, de nagyon sok mindent nem olvastam el róla előre... Ti se tegyétek!

A Lake Mungo egy elég fondorlatos cselekménnyel bíró ál-dokumentumfilm, amelyben főleg a szereplők mesélik el élményeiket a témával kapcsolatban. Persze az elején próbálják megmagyarázni, hogy ez mind megtörtént, ezek rendőrségi felvételek, de ugye mind tudjuk, hogy nem így van. Annyit azért elárulok, hogy egy nyúlfarknyi kedvet azért csináljak a filmhez, hogy az egész egy vízbe fulladt lány halála utáni dolgok körül kering. Bevallom, én is csak ennyit tudtam. Az első fordulat, amivel szembesülünk, talán elcsépeltnek tűnhet, de nyugi!

A Lake Mungo ugyanis gondoskodik arról, hogy valami mindig legyen a tarsolyában. És ehhez hozzá kell tenni, hogy olyan atmoszférával sikerült körbevonni, amely csak fokozza az izgalmakat, gerjeszti a kíváncsiságot, mert tudod, hogy valami még jön... És jönni is fog. Ugyan nem egy beszaratós thriller, de nagyon sejtelmes, és bevallom, volt egy pillanat, amikor végig futott a hideg is a hátamon, pedig ha valaki horrorsznob, akkor én az vagyok.

Mindenesetre le a kalappal a készítők előtt, mert bár vannak pillanatok, amikor kicsit unalmasnak, elnyújtottnak éreztem (pedig nincs 90 perc az egész összesen), de javarészt jól szórakoztam. A legtalálóbb jelző talán: érdekes. 7/10.

Hangsúlyozom még egyszer: ne olvassatok utána!


Vizsga két személyre / Admission - Amcsi vígjáték Tina Fey főszereplésével.
Farkas / The Wolverine - Miéért kell Farkasnak hívni még mindig??? Na mindegy. Rozsomák betámadja a hazai mozikat.
Az osztag / El páramo - Pár évvel ezelőtti film, kolumbiai-spanyol-argentin próbálkozás.
Renoir - Francia film.
Szerelem, örökség, portugál / La cage dorée - Feliratos portugál komédia.
Egyéjszakás kaland / Nuit #1 - Szintén néhány évvel ezelőttről csöppent a hazai repertoárba ez a film.
Keanu Reeves szembeszáll a gonosz ellen, miközben furcsa lények is felbukkannak... Érdekes próbálkozásnak tűnik a 47 Ronin, amit mi, magyarok december 26-án kapunk az arcunkba.

A mai napon kerül itthon bemutatásra Rozsomák új mókája, de azért egy nemzetközi tv-spot még belefér, a miheztartás végett.

A Bret Easton által írt forgatókönyvből készült film poszterét vehetjük most szemügyre. Nyilván az író nevét olvasva nem kell messzire menni, hogy leszűkítsük a kört, miről fog szólni a film: fiatalok, drogok, szex.


Ugye Tom Hanks alakítja Walt Disney-t, aki próbálja győzködni a Mary Poppins íróját, hogy adaptálhassák a könyvet. A poszter pedig több, mint ötletes.


2013. július 24.

Két poszter az új X-Men előzményfilmnek, az X-ben pedig ott vannak a fiatal ének is. Ötletes.


Halleluja, nincs Ha/Ver, meg semmi, simán csak Kick-Ass 2, és én ennek borzasztóan örülök.


Jimmy Hendrix életéről is film készül, a képen pedig André Benjamin látható. John Ridley írja és rendezi az életrajzi drámát, egyelőre nincs pontos premier, de ha minden igaz, még idén bemutatásra kerül.


Matt Damon fejére arcára koncentrálunk az alábbi Elysium poszteren. A District 9 rendezője talán megcsinálja nekünk a tutit. Vagy nem?


Továbbra is nézhetjük Hercules hátát. Dwayne Johnson új képet osztott meg velünk a forgatásról, de még mindig semmi extra.


2013. július 23.

Ugye a Teenage Mutant Ninja Turtles javában forog, az alábbi képeken pedig Raphael álcázza magát a nyilvánosság elől. Kicsit sem feltűnő.


Aki nem tudná: az Agent Carter egy Marvel-rövidfilm lesz, amely az Iron Man 3 lézerlemezen lesz látható. Carter ügynök pedig nem más, mint Peggy Carter, Amerika Kapitány szerelme. Ebből láthatunk most egy részletet.

Érdekes, pont a napokban beszéltük az egyik kollégámmal, hogy van egy srác a munkahelyen, akiből mindenki viccet űz, és nem csodálkoznánk, ha egyszer csak kiakadna valami az ember fejében, és megtorolná az eddigi sérelmeket.

Na, a The Dirties két srácról szól, akik a suliban örökös céltáblák, majd miután besokallnak, gondolják, visszavágnak. Az egyikük azonban kicsit elveti a sulykot.

Természetesen a Comic Conon debütált kis videóról van szó. Jöhetne már maga a film is!

2013. július 22.

A Majmok Bolygója előzmény folytatásából kaptunk egy képkockát, ugye a Dawn of the Planet of the Apes. Már uralkodnak a majmok.


Hol máshol, hát a Comic Conon mutatták meg ezt a posztert, hogyan is kell nevelni a sárkányod. Részemről nagyon várós a film, csak még nagyon messze van.


Gomez és Hawke nagyon néznek valamit a Getaway új poszterén, ami kicsit gyenge lett, így az összképet nézve.


Örül a sok geek, nyilván ilyenkor lenne jó nem olyan kurva messze lakni a CC-tól, ugyanis ezúttal Loki is felbukkant, teljes felszerelésben.

Joss Whedon tette közzé, és mint látjátok, az alcím: Age of Ultron.


Az egyik legfontosabb hírmorzsa, hogy minden bizonnyal a 2015-re esedékes Man of Steel folytatásban felfog tűnni Batman is. Még mindig nincs hír róla, ki fogja alakítani a Denevérembert, de ezzel akkor meg is alapozzák a JL-filmet, ami 2017-ben fog bedurranni a mozikba

A másik dolog, hogy lesz Flash-film is, ezt egy évvel korábban, 2016-ban nézhetjük, ha minden a terv szerint halad.


Szóval az van, hogy az All You Need is Kill másik címet kapott, mégpedig az Edge of Tomorrow. Itt még a címkéken vissza tudtok keresni az előző címmel, de a továbbiakban már az újat rakom ki. Tom Cruise mellett a film másik főszereplője ugye Emily Blunt lesz, ő kapott most egy posztert.


Az Éhezők Viadala folytatódik, közeleg a következő viadal is, amely szám szerint a 75. lesz. November 21. a hazai dátum, de szerintem ez nekem eltolódik majd jövőre, lévén, hogy annyira nem csigázott fel.

2013. július 20.

Nem vagyunk bő lére eresztve idegenes filmekkel, ami valljuk be, nem is baj, hiszen hamar arra a sorsra jutnának, mint a kísértetek (lásd: Paranormal Activity). És erre itt a semmiből a Dark Skies, amely egy messze nem tökéletes film, de talán pont a hasonló témájú mozik alacsony létszáma miatt volt kellemes csalódás.


Minek titkolózni: az új Star Wars forgatókönyvek.


Szintén az idei Comic Con gyermeke, új trailer Riddicknek, csak felnőtteknek, ahogy azt kell.

Nagyon hosszú, spoileres, szóval csak óvatosan. Természetesen a Comic Conon vetítették le. Kicsit tartok tőle a rendezőváltás miatt. Augusztusban mi is nézhetjük, szerencsére ezúttal mellőzik a röhejes Ha/Ver fordítást.

Szeptemberben kerül adásba az Agents of SHIELD tévésorozat. Tudjátok, nulla szuperhős, csak maga az ügynökség. A Comic Conon lerántották a leplet: Cobie Smulders is szerepelni fog a sorozatban, természetesen Maria Hillt fogja ezúttal is alakítani. Coulson ügynök mellett ő a másik karakter, aki látható lesz a mozifilmből a tévésorozatban.


Az új Only God Forgives posztert még mielőtt elkezdenéd közelről szemügyre venni, kicsit told hátra a fejed.


2013. július 19.

Az Insifious egy korrekt horror volt, arra azonban kíváncsi leszek, hogyan fogják folytatni. Szeptemberben minden kiderül, legalábbis az amcsiknak biztosan. Most vegyük szemügyre az új posztert, a tovább mögött pedig egy videót rejtettem el.


Egy új karakterposzterrel lettünk gazdagabbak a 300: A birodalom hajnala című mozival kapcsolatban, rajta a piercing-király Xerxész, aki szerint Athén égni fog.


Rossz az, aki rosszra gondol! Az alábbi poszteren szemügyre vehetjük Godzilla farkát, hozzá viszonyítva, hogy egy helikopter milyen kicsi. Mondjuk a legutóbbi Godzilla-film poszterén is jól átvágtak minket ezzel a méret-dologgal.


A 2013-as Comic Con jóvoltából a The Amazing Spider-Man 2 kapcsán az aktuális rossz fiú, Electro (Jamie Foxx) kapott egy külön videót.

Az van, hogy Spike Lee lehet, hogy nem fogja elcseszni, mivel az előzetes nem is sikerült olyan rosszra. Pedig alapjában nem vagyok egy remake-párti, főleg nem, ha kedvencről van szó, de itt valahogy felkeltette az érdeklődésem a trailer. Most pedig egy ilyen bannert kapunk.


Az öregfiúk Vegasba mennek: Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman, Kevin Kline. Természetesen mi másért, hogy egyikük legénybúcsúját megünnepeljék. November 1. a premier napja.

2013. július 18.

Hát, mit ne mondjak, elég gyér a választék, de lássuk...

Szellemzsaruk / R.I.P.D. - Jeff Bridges és Ryan Reynolds egy MIB-koppintásnak tűnő akcióvígjátékban, csak itt éppen idegenek helyett szellemekről van szó.
Nagyfiúk 2 / Grown Ups 2 - Adam Sandler és haverjai folytatják, amit pár éve elkezdtek.
Piszkos melók / The Liability - Angol thriller, Tim Roth.
Magát a toborzó videót láthatjuk, amelyben Harrison Ford invitálja a kölyköket az űrbázison található kiképző suliba.

A kipattintott Sean Penn ezúttal akciófilmezik: egy volt katonát alakít, aki Kongóban új megbízást kap. Rajta kívül Idris Elba, Javier Bardem és Ray Winstone is látható lesz a vásznon. Pierre Morel (Taken, From Paris With Love) filmje jövőre kerül mozikba.


Egy nemzetközi tv-spottal rukkolt elő Wolverine, aki jövő héten a hazai mozikat is karcolni fogja majd.

Azoknak, akik várják a Percy Jackson folytatását, itt egy kulisszatitkokkal bíró videó, amelyben a karakterekről esik szó, maguktól a szereplőktől.

2013. július 17.

Amely ugye a Wikileaks-film, Bill Condon rendezésében, és októberre lehet rá számítani. Benedict Cumberbatch főszereplésével, de a továbbiakban felbukkannak még Alicia Vikander, Stanley Tucci vagy épp Anthony Mackie.

A Shame és a Hunger után Steve McQueen egy true storyval áll elő: egy rabszolgafiú 12 évig tűri a megaláztatásokat, hogy újra láthassa családját.

Lássuk csak: Brad Pitt, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti, Chiwetel Ejiofor, Paul Dano, Michael Kenneth Williams.

R-kategóriás dráma, Karácsonyra esedékes.

Ezt mondja a 300: A birodalom hajnala új karakterposztere, miközben virít a hófehér fogsor.


A Haláli Hullák Hajnala és a Vaskabátok után a The World's End lesz a képzeletbeli trilógia záródarabja: zombi- és akciófilmek után ezúttal a világvége mozik lesznek kifordítva önmagukból, ahogyan azt Edgar Wright, Simon Pegg és Nick Frost tudja csak.


Jönnek a különböző poszterek a 2013-as Comic Con alkalmából, természetesen a The Lego Movie (itthon: Lego Kaland) sem maradhat ki a sorból.


Az első hivatalos bannert közzé is tette a Sony Pictures a Pókember folytatáshoz.


2013. július 16.

Egy balul elsült képrablás során a beépített ember, Simon fejsérülést szenved, melynek során elfelejti, hova rejtette az ellopni kívánt festményt. Társai eleinte erőszakos módszerekkel próbálják kicsalni belőle a vagyont érő festmény rejtekhelyét (csalásra gyanakszanak), ez azonban nem vezet sokra. Úgy döntenek, hogy egy hipnotizőrhöz fordulnak, aki talán ki tudja csalni belőle valamilyen módon. És amikor itt tartunk, még nem is telt el olyan sok idő a játékidőből.


Clint Eastwood klasszikus westernfilmjének japán remake változata ugye annyiban fog változni, hogy szamurájokról lesz szó. Az eredeti cím Yurusarezaru mono. Nem tudom, milyen lesz ebben a közegben ez a sztori, mert én az eredetit nagyon szeretem, de majd meglátjuk.

Vagyis az I, Frankenstein kapott néhány karakterposztert. Ezek után baromira kíváncsi vagyok az előzetesre.


Gyúrnak a Comic Conra nagyon, a Godzilla pedig kapott is egy posztert ezen alkalomból. Azééért, lehetne jobb is.


Baromi érdekes alapötlet: gyerekek háborúsat játszanak az erdőben, a képzeletük pedig szó szerint elszabadul...A többit a trailer elárulja.

2013. július 15.

Még mindig dögivel dolgoznak a Godzillán, ehhez egy újabb videót kaptunk, amelyben a pusztításról, illetve annak utóhatásairól van szó főleg.

Jó ideje nem hallhattunk már az All You Need is Kill-ről, amelyben Cruise a jövőben éli át újra és újra ugyanazt a napot, miközben globális csata folyik az emberek és az űrlények közt.


Az EW által láthatunk egy képkockát Clooney és Bullock kétszereplős sci-fijéből.


A Reno 911 készítőitől érkezik ez a horrorkomédia, amelyhez kaptunk egy felnőtteknek szánt előzetest, valamint egy lényegre törő posztert is. A sztori nem nagy lére eresztett: lehet, hogy hamarosan az ördög jön világra, ezért ördögűzést kell tartani.




Érkezett egy concept art a Kapitány második mókájához, amelyen a Winter Soldierrel ütköznek össze éppen.


2013. július 14.

Yes, yes, yes! Az elmúlt évek egyik legjobb animációja volt az Up! mellett az Így neveld a sárkányod, természetesen a folytatás nem kerülhető el, de nem is bánom. A gond az, hogy majdnem egy évet kell még rá várnunk: 2014. június 20 ugyanis a premier napja, kell addig még párat aludni.

Megérkezett a 300 - Rise of an Empire posztere, rajta a jellegzetes maszk. Kár, hogy én annyira nem várom a filmet.


A négy fontosabb szereplővel, remek színekkel... vajon a film is ütni fog?