2013. november 10.

Turkáló #5: Killing Season / The Dyatlov Pass Incident / The Way Way Back

| | 4 comments
Cirka egy évvel ezelőtt volt már ilyen bejegyzés, hogy három filmet vesézek ki röviden egy posztban, de mivel most felgyülemlett néhány, amiről írni kéne, így gondoltam besűrítek egy Turkálót.




Killing Season [2013]

A pofon egyszerű történet szerint az erdőben magányos mindennapjait tengető Robert De Niro egyik nap találkozik a szerb John Travoltával, aki nem másért jött, mint, hogy bosszút álljon az egykori NATO katonán, aki annak idején lemészárolta Travolta osztagát. Kezdetét veszi a macska-egér játék, ami talán még jó is lenne, ha nem tipikus fordulatokkal éltek volna az írók, valamint negyed óránként nem kezdenének el moralizálni hőseink. Hiába tehát a 90 perc, a film eleinte unalmas, majd amikor kezdetét veszi a hajsza, talán még a szemed is felcsillan, hogy végre történik valami. Le kell törnöm a lelkesedésed: nem kell sok idő, és alig várod a játékidő végét. 4/10.


The Dyatlov Pass Incident / The Devil's Pass [2013]

Nyakig merülünk a found footage-filmekben, eddig minden talált kamerás megoldást láthattunk már. Ezúttal egy valós eseménynek járnak utána fiatal hőseink, miszerint 1959-ben kilenc orosz túzáró rejtélyes halált halt a Halálhegyen. Ez eddig mind igaz, utána lehet olvasni. A The Dyatlov Pass Incident eleinte amolyan köldökbámulós, követi a műfaj sablonjait, majd érdekes módon pont akkor lesz izgalmas, amikor az íróknak elszabadul a fantáziája, és bevetik a saját gondolataikat arról, mi a fene lehet ennek a megannyi rejtélynek a kulcsa. Ugyan soha a büdös életbe nem nézném meg újra, viszont ajánlom megnézésre, mivel a végére egy olyan kaliberű befejezést tartogatnak, hogy percekig csak az államat kerestem a földön. Érdemes kivárni, még akkor is, ha fél óra után legszívesebben kikapcsolnád. 6/10.


The Way Way Back [2013]

Ezt a filmet jó lett volna nyáron nézni, nem ebben a szürke, búvalbélelt őszi időben. A The Way, Way Back ugyanis egy nagyon korrekt dramedy egy fiúról, aki nem elég, hogy nehezen találja a helyét, még anyja pasija (Steve Carrell) sem szimpatizál vele. Jön azonban egy nyaralás a családdal, ahol hősünk megismerkedik a helyi élményfürdő laza életfelfogású vezetőjével (Sam Rockwell). Bár maga a felvezetés kissé lassúra sikeredett, itt még untam is kicsit a filmet, de idővel sikerült belerázódni. Carrellnek valahogy jól állt ez a genya mostohaapa szerep, az pedig, hogy Rockwell milyen jól hozta a bulizós életstílusú fickót, gondolom mondanom sem kell. Nem volt hibátlan film, de ajánlani tudom, mert piszok jó hangulatot áraszt. 7/10.


4 megjegyzés:

  1. Nekem a Halálhegyben pont a köldökbámulós rész tetszett, bár én elég régóta rajta vagyok az eseten, talán ezért volt az is izgalmas, ami másnak unalmas.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na igen, az úgy minden bizonnyal más, ha rajta vagy a témán. Én viszont nem sokat tudtam róla, na meg mostanában sok found footage filmet nézek, és nehéz volt belerázódnom. Mindenesetre Renny Harlin rendezett már nekünk jobb, de azért rosszabb filmet is ;)

      Törlés
  2. A Way way back nálam az abszolút idei filmélmény :P

    VálaszTörlés
  3. Rakás szar volt a Gyatlov az elejétől a végéig (de főleg a vége). A másik kettőt még nem láttam.

    VálaszTörlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet