2013. november 12.

kritika: The Lone Ranger [2013]

| | 3 comments
Kicsit most gondban vagyok. A Lone Ranger pont olyan kimért és néhol bugyuta, mint amire körülbelül számítottam, de valahol mégis piszkosul szórakoztató alkotás. Nem mondanám, hogy a két szék közé esett, inkább ott lebeg köztük. Egy tipikus blockbuster, mind a sztoriját, a látványát, egyszerűségét, és egyben a baromi hosszú játékidejét tekintve.




Mert sajnos manapság egy blockbuster pont erről szól. Pofonegyszerűségű mesélés, amit kompenzálni próbálnak a sok milliós látvánnyal, és, hogy érezd, hogy valami monumentálisat kaptál a mozijegyed áráért, még a játékidő is meghaladja a két órát - ez esetben fél órával. Itt tart most az Álomgyár.

Gore Verbinsky pedig a Magányos Lovassal most ugyanezt a sémát követve hozott össze félig-meddig saját pénzből egy vadnyugati mozit, amely sokszor azért merész talajon lépked, tekintettel arra, hogy voltaképp egy Disney-filmet nézel. De nem lövök el semmit.

Sajnos azonban a húzónévként jelen lévő Johnny Depp immár beskatulyázott bohócként nem képes annyira érvényesülni a vásznon, hiszen Tonto szerepében inkább csak egy indián Jack Sparrow ökörködik nekünk. Armie Hammer annál inkább rendben van, valójában a buddy-részt ő menti meg kettejük közül. Hiába az abszolút átlagnéző-kompatibilis egyszerűség, azért Verbinsky már a Rangóval is bizonyította, hogy megy neki a western-dolog, és a hangulatra ezúttal sem lehet panasz, mert az lényegében visz mindent. Fülledtség, puskapor, minden átjön a nézőnek.


De akinek már csömöre van a blockbuster filmektől, annak sajnos nem fog ennél sokkal többet nyújtani a Lone Ranger. Ugyan vannak hajmeresztő jelenetek, néhány poénon mosolyogni is lehet, sőt, még William Fitchner is teljesen rendben volt, főleg ilyen brutálisra elmaszkírozva.

Összességében én ezt inkább csak a legelvetemültebb Johnny Depp rajongóknak tudnám ajánlani, illetve azoknak, akik vevők ezekre a popcorn-filmekre, ahol nem számít a sztori, csak az, hogy a beleölt dollármilliók minden egyes centje visszaköszönjön a vászonról. 5/10.


3 megjegyzés:

  1. Szerintem mesze jobb volt az átlag blockbusternél. És attól függetlenül, hogy 1-2 jelenettel én is megkurtítottam volna, a hossza sem volt vészes, repült az a 2 és fél óra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tény, hogy szívesebben néztem, mint egy sokadik Karib-tengert, és valahol meglehetősen merész jelenetekkel bírt, lévén, hogy Disney. Ezt valahol díjazom, viszont engem nem kapott el annyira, pedig nem is voltak nagy elvárásaim.

      Törlés
    2. Azt még hozzátenném, hogy itthon néztem 1080p-ben, és nem kétlem egy percig sem, hogy moziélményként egy ponttal talán még feljebb is kúszott volna, mert még a 23 colos monitoron is bámulatos volt.

      Törlés

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet