2013. július 31.

The Purge

| | Leave a Comment
Mi a tanulság? Hogy az amcsik és a gazdagok a legelcseszettebb népségek a Földön. Hát még az amcsi gazdagok...



De természetesen ez csak társadalomkritika, mármint, amit a filmben látunk, és nem tanulság. A történet lényegében annyi, hogy a közeljövőben Amerikában úgy próbálták csökkenteni a bűnözési statisztikákat, hogy kijelöltek egy napot az évben, amikor estétől reggelig, 12 órán át mindenfajta bűncselekmény teljesen legális. A mentők és a rendőrök nem elérhetők ez idő alatt, mindenki azt csinál, amit akar. Lényegében a gazdagoknak a biztonsági rendszerek miatt nincs okuk félelemre, azonban a szegények félhetnek.

A sztori középpontjában egy - természetesen - pénzes család áll, ráadásul a családfő az, aki tervezte azokat a biztonsági cuccokat, amelyekkel ilyenkor hasonló, jómódú társaik nyugodtan hajthatják álomra a fejüket. Azonban beüt a gebasz, amikor a kis srácnak megesik a szíve egy üldözött, vélhetően hajléktalanon. A vadászok pedig nem engednek: be tudnak jutni, ha akarnak. Vagy átadják az űzött férfit, vagy bemennek, de akkor mindenkit megölnek.


Nem nagyon kell bedőlni az alacsony Imdb pontszámnak, bár nem egy teljesen felhőtlen szórakozásról van szó, de messze nem olyan rossz próbálkozás, mint amilyennek sok kritika és pontozás beállította. Már eleve az alapötlet is érdekes, és bár könnyen el lehetett volna szúrni, de szerencsére sok mindent sikerült kihozni belőle.

A tévés bejátszások, a napközben pengéjét élező szomszéd, és a több hasonló momentum is csak jobban elmerít a filmben, hiszen érzed, hogy milyen éjszaka előtt is állnak hőseink. Aztán amikor bonyolódik a történet, akkor sincs különösebb okunk panaszra, mert sikerül az izgalmat sokszor a magasba emelni. Mindezt megtetézték azzal, hogy nem nyújtották el feleslegesen, hiszen a The Purge nem éri el a másfél órát, ráadásul egy cseles kis befejezést is kaptunk.

Bár vannak tipikusnak mondható pillanatai bőven, és maga a cselekedet, amely elindítja a folyamatot is elér erőltetett (nem igaz, hogy egy olyan srác, aki egy technikai zseni, közben van olyan hülye, hogy beengedjen valakit ezen az éjszakán), de valahol el kellett indulni. Összességében tetszett, nem tudom, mikor nézném újra, de maradjunk annyiban, hogy 7/10.


0 Comments:

Megjegyzés küldése

Mielőtt írnál, olvasd el

- Más fiókból is be tudsz jelentkezni, hogy hozzászólást írj, de ha erre nincs lehetőséged, kérlek, akkor se írj névtelenül. A legördülő listában a Név/URL-re kattintva tudsz nevet adni magadnak.
- A megjegyzésben van lehetőség html kódok használatára.

Köszönet