2011. április 30.

Baromi jó, stílusos posztert találtam a Reservoir Dogs-nak, Tarantino 1992-es első rendezésének.
Újabb poszterrel bővül a TF3 repertoárja. Az előzetes nagyon ott volt, a város romokban. Várós, de azért tartok is tőle picit.


Azt mondják, a Másnaposok női változatával nézünk szembe. A Koszorúslányok odakinn májusban, itthon júniusban debütál, úgyszintén Las Vegasban játszódik, a többit meg kitalálhatjátok.


2011. április 29.

Hetekig, hónapokig kinn fityegett Imdb-n a Paul magyar premierje, azt hiszem április vége vagy május eleje lett volna, nem emlékszem már. Most azonban levették. Nem vetítik? Vagy csak később? Only DVD lesz? Ennek csak egy oka lehet, méghozzá az, hogy a múltkor olyan csúnyán lepontoztam, haha!

Update: Mégis vetítik.
Aki ismeri a Fine Brothers munkáit, az tudja, hogy általában filmek, sorozatok poénjait lövi le a videóiban. Ezúttal a Doctor Who a célpont, ahogy a cím is mutatja: 47 év - 6 percben.

OMG, ez így elég kemény lett. Persze ettől még lehet ugyanolyan szar gyenge, mint az előző két rész, de a trailer alapján tényleg sokkat "darkosabb" lett a dolog. Ha hihetünk Bay-nek, akkor tényleg fasza kis záró epizód lesz. Csekkoljátok Ti is!

2011. április 28.

Indul a blockbuster szezon, jönnek a legnagyobb durranások, legalábbis minden hétre valami.

Thor - Na basszus ezt vagy ezen a héten, de legkésőbb jövő héten feltétlenül!
A lány és a farkas - A Vanília Égbolt, a Tizenhárom és az Alkonyat rendezőjének új filmje.
Chloe - A kísértés iskolája - Dráma és thriller. Liam Neeson és Julianne Moore. Majd valamikor biztos.
Ketten a hullámban - Francia dokumentumfilm.
Egészen pontosan három kicsi, na de lássuk.
  • Az első hír az, hogy Arnold Schwarzenegger végül beadta a derekát a Terminátor ötödik részét illetően. Huszonöt milliós licittel indították a filmjogokat, amit a negyedik rész buktájával vesztett el a a Halcyon. Egyelőre csak Arnie tartózkodik a fedélzeten, illetve a rendező, Justin Lin. Ha 2018-ig nem készül el a film, akkor a James Cameron visszakapja a jogokat.
  • Már körvonalazódik a Piranha 3D második része, amelynek az egyszerűség kedvéért a Piranha 3DD címet fogják adni. Ezúttal egy vízi-parkban rendeznek vérfürdőt a halak, és többek közt Gary Busey is szerepelni fog.
  • És végül egy kis kedvesség, amelyet az Avengers készítői küldtek fel a világhálóra, egyenesen a forgatásról:
Na kérem, nekem az első Halál Ereklyéi bejött, sokkal jobban, mint a korábbi néhány Potter rész. Jöhet a folytatás ugye, nyáron megyünk is rá. Megérkezett az első hivatalos előzetes, lehet csorgatni a nyálat.

Ismét egy görög mitológiai film, ám ezúttal még több bizalmat fektetek bele, még akkor is, ha legutóbb a Titánok Harca egyenesen nem jött be. Az előzetes meggyőző, a film novemberben debütál Amerikában.

2011. április 27.

Az Empire címlapján ezúttal Daniel Craig feszít, a Cowboys and Aliens-ből.

Na gyerekek, Kevin Smith utolsó előtti rendezése, amely egy horrorfilm. Ezután már csak a Hit Somebody jön, és Smith nem rendez több filmet, csak forgalmaz, ugyanis abban látja a jövőt. A filmben egy csapat fiatal egy buzgó vallási szekta áldozatává esik, miközben egy neten megismert idős nőhöz indulnak egy gang-bang buliba.


Felmérés készült arról, hogy melyik filmekről hazudják legtöbben, hogy látták, közben pedig nem is. A lista, mint azt alább látjátok, klasszikusokra épül.

1. A Keresztapa - 30%
2. Casablanca -13%
3. Taxisofőr - 11%
4. 2001: Űrodüsszeia - 9%
5. Kutyaszorítóban - 8%
6. A turné / This Is Spinal Tap - 7%
7. Apokalipszis most - 6%
8. Nagymenők - 5%
8. Szárnyas fejvadász - 5%
10. A nagy szökés - 4%
Újabb kép az Amerika Kapitány filmből. A pajzs már megviselt, a film pedig nyárra jön.


2011. április 26.

Wes Craven úgy tűnik, tisztában volt azzal, meddig szabad elmennie ahhoz, hogy ne csak egy újabb felesleges darabbal gazdagítsa az ő kis shasher-trilógiáját. Szerencsére kijelenthetem, hogy a Sikoly negyedik része nem okozott csalódást. Bár nem voltak gigantikus elvárásaim, csak egy véres popcorn filmet akartam megnézni, mondjuk az első rész stílusában - ezt sikerült is teljesítenie.


A történettel nem igazán tököltek sokat, de mint tudjuk, a széria főbb ereje nem is itt lakozik. Nagyjából annyi az egész, hogy miután Sidney befutott író lett, visszatér szülővárosába, valaki pedig ismét álarcot húz és kést, valamint telefont ragad...

A kivitelezés azonban parádés. A nyitó képsorok kapásból a képernyőre szegeznek, nincs mese, ezt már végig fogod ülni. Aztán jönnek a gyilkosságok, de persze tudod előre, ki fog meghalni és ki nem. Az unszimpatikust mindig elkapják, ezen már nem lepődsz meg túlságosan. Maga a történet pedig megállás nélkül sodor magával előre, sajnos egy-két üresebb járat becsúszik ugyan, de a végeredmény korrekt munka.

Egy Sikoly-film nem úszhatja meg filmes utalások és megannyi horror kikacsintás nélkül. Ezekben dúskálhatunk, hiszen ezúttal is sziporkáznak a jobbnál jobb helyzetek. Az pedig, hogy néhol a film önmaga paródiájává válik, egyenesen cool lett, mégpedig azért, mert még időben húzták be a kéziféket, így cseppet sem lett gáz a dolog. Ilyen apróságok, hogy az első részben megemlítik, hogy a menekülő csaj mindig az emeletet veszi célba, és ez így mekkora hülyeség. Itt meg vajon hova menekülnek? A legjobb az egészben mégis a "remake mindig túlakar tenni az eredetin"-séma, amely végig kíséri az egész filmet, na de majd meglátjátok.

Szerencsére a három fontosabb szereplőt sikerült megnyerni még egy dobbantásra: Neve Campbell, Courtney Cox és David Arquette mind itt vannak, mindenki a maga megszokott karakterében hozza azt, amit kell. Nélkülük egyértelműen nem lett volna ennyire "sikolyos" az egész. Persze még mindig Arquette a legnagyobb figura az egész filmben. Epizódszerepekben pedig csupa-csupa sorozatszínészt láthatunk, aki jártasabb a témában, az biztos több ismerős arcot felfedez.


Ez így most kellemesen visszaidézte a korábbi Sikoly filmeket. A végeredmény pedig 7/10, de remélem Craven itt most nyomni fog egy stop-gombot és nem akar ötödik részt. Anyagilag nem termelt túl sokat a film, tehát van rá esély, hogy ezzel a teljesen korrekt negyedik epizóddal fogunk majd visszaemlékezni a sorozatra.

2011. április 25.

És igen, hivatalosan is mától zajlik a Bosszú Angyalainak forgatása. A filmet Joss Whedon írta és rendezi, ő eddig főleg sorozatokat dirigált. A Marvel hősök színe-java szerepelni fog: itt lesz Vasember, természetesen Robert Downey Jr. fogja őt alakítani ezúttal is. Hulk szerepére ismét új színészt szerződtettek: Edward Nortontól Mark Ruffalo vette át a stafétabotot. Természetesen Thor (Chris Hemsworth) is le fog csapni kalapácsával (a héten Thor premier!), Jeremy Renner pedig Sólyomszemet kelti életre. A csapat legelső embere pedig Amerika Kapitány lesz, Chris Evans összesen hat filmre írt alá, amelyben a Kapitányt fogja majd játszani. Az Avengers külső irányítója pedig Nick Fury természetesen, vagyis Samuel L. Jackson. De láthatjuk még Lokit, illetve a Fekete Özvegyet is. A filmet 2012. május 4-én mutatják be.


Plusz még egy Captain America hír: néhány jelenetet felvettek még pluszba, amelyben már Nick Fury is feltűnik, tehát ebből azt lehet kikövetkeztetni, hogy a film végére már a Kapitány a jelenben lesz. Basszus, pedig mennyivel jobb lett volna, ha az Avengers filmben élesztik fel.
Paul Rudd kiszabadul a börtönből és lánytestvéreihez költözik, amíg talpra nem tud állni véglegesen. Erről fog szólni az Our Idiot Brothers. A testvéreket Elizabeth Banks, Zooey Deschanel és Emily Mortimer játsszák majd. Augusztus 26-ra esedékes a külföldi premier.

2011. április 23.

Zajlik a Mission Impossible negyedik részének forgatása, amelyről a rendező Brad Bird ejtett el néhány információt. Elmondása szerint túl sok feladatot bízott a színészekre, és keveset a speciális trükkökre. Vagyis ha Cruise mondjuk a világ legmagasabb felhőkarcolójáról lóg le a semmibe, akkor az valóban így volt, vagy ha hajszál híján nem üti el egy kamion, akkor ott sem volt semmi trükk. Azt is hozzátette, hogy utólag bánja ezeket a helyzeteket, de mivel eddig csak animációkkal foglalkozott, így legelső filmes rendezésénél minél inkább ragaszkodni fog az élőszereplős játékokhoz.

A nyári bankrablós film végre posztert is kapott.

Ha minden jól megy, akkor május 5. után a gyűjtők kezeik közé vehetik a két kiadvány közül valamelyiket. Mint látható lesz egy, illetve kétlemezes kiadás is, mind DVD, mind BluRay formában is.


2011. április 22.

Na végre! Jesse Eisenberg és Aziz Ansari, a két pizzafutár rabol bankot, de csak mert muszáj nekik, néhány rossz arc kényszeríti őket erre. Egyikükön bomba van, tehát nincs más választásuk. Káromkodós akcióvígjáték a Zombieland rendezőjétől. Augusztusban premier.

Hogy azért a Denevérember rajongók ne maradjanak lógva a jövőre érkező Nolan mozifilmig, addig az Under the Red Hood után újabb animációval rukkolnak elő. Anno Frank Miller vetette papírra a Year One (itthon: Az Első Év) címet viselő, egyik legsikeresebb Batman képregényt. Ősszel egyenesen DVD-n dobják piacra ennek az animációs változatát, de a premiert már nyáron megejtik a Comic Con-on. A producer Bruce Timm lesz, aki elmondta, hogy amennyire lehet, hűek lesznek az alapanyaghoz, ráadásul a kameraállások nagy részben a képregényben látható rajzok szögeivel fognak megegyezni. Az eredeti szinkronhangokat főleg sorozatszínészek kölcsönzik majd. Alább látható két kép Az Első Évből.

Mint ahogyan ez a kép is bizonyítja. Hogy hogyan kerülnek oda, az jó kérdés, mindenesetre a film fő témája az élet értelmének kutatása, amelybe a főszereplő veti bele magát, egészen az '50-s évektől napjainkig. Sean Penn, Brad Pitt, mindez az Őrület Határán rendezőjétől.

Most figyelj, a történet szerint a Nap túloldalán létezik egy ugyanilyen Föld, ugyanezekkel az emberekkel, meg minden mással. Két főhőst állítottak középpontba, egy nőt és egy férfit, akiknek útjaik keresztezik egymást, azon a napon, amikor kiderül, hogy létezik még egy ugyanilyen bolygó. Hogy ennek milyen következményei lesznek, majd kiderül. Mike Cahill első komolyabb rendezéséről van szó, ugyanis eddig csak dokumentumfilmekért volt felelős. A főszerepekben Brit Marling és William Maphoter.

Még egy ezerszer lerágott csont, amelyben Jason Bateman és Ryan Reynolds cserélnek testet. Az egyikük felelősségteljes ügyvéd és családapa, a másik pedig még habzsolja az életet. Egy átmulatott este után végül mindketten a másik testében ébrednek. A magyar cím amúgy Szerepcsere lesz, és ilyen film is létezik már.

2011. április 21.

Hát gyerekek, az év egyik legjobban várt vígjátéka végül elég nagy csalódás lett számomra. Pedig konkrétan minden adott volt egy fasza kis vígjátékhoz, sőt még az Imdb-n a 7, illetve 8 pont között ingázó pontszám is a hazai premier előtti megtekintésre inspirált. Ez volt pár hete, direkt nem írtam róla a rá következő napokban, hátha enyhülnek picit a rosszabb emlékek. Hát nem így lett.


Az ember azt hinné, ez egy ízig-vérig Simon Pegg - Nick Frost komédia, elvégre ők írták a forgatókönyvet, és a főszerepeket is magukra osztották. Sajnos azonban egy másfél órás sablonrengeteget toltak az orrunk alá, amelyet még ők sem tudnak kihúzni a szarból, esetleg néha Seth Rogen hangján megszólaló űrlény, Paul süt el pár tényleg vicces poént. A többi mehet a levesbe.

Maga a történet annyi, hogy a két képregény- és űrlénybuzi angol srác az Államokba érkezik a Comic Conra, és ha már ott járnak, a legendás 51-s Körzetet sem hagyhatják ki. Itt találkoznak Paullal, aki évtizedek óta él ezen a bolygón, de mivel vadásznak rá, vissza akar jutni a sajátjára. Mindamellett Paul iszik, füvezik, lazulgat, sokkalta jobban tudja élvezni a földi életet, mint a két lúzer főhős.

A poénoknak körülbelül a fele volt csak vicces, ami egy vígjátéknál nem éppen jó arány ugye. Ami jó, azok kellően szókimondóak és szexisták, de persze nem maradhatnak el a már kötelezővé vált meleg és vallás alázások sem. A több filmes utalás pedig csak hab a tortán.

A szereplőkről röviden annyit, hogy Pegg és Frost bár jók voltak, de például egy Haláli Hullák Hajnala szintet nem igazán ütnek meg, messziről sem. Eleinte csak a velük kapcsolatos bénázásokon mosolygunk (igaz néha kínosan), amíg meg nem jelenik Paul, aki elviszi a hátán a filmet. Aztán vannak rosszak is: Jason Bateman még nem is volt annyira gáz, ellenben Bill Hader-el. Sigourney Weaver pár perces megjelenése a film végén pedig szintén kissé kínosra sikerült.

Kíváncsi leszek az itthoni fogadtatásra, mert lehet, hogy a többségnek bejön majd, de nekem ez csak egy 5/10-s élmény lett. Lehetett volna mondjuk 6 is, ha az utolsó körülbelül negyed óra valamivel jobbra sikerül és nem egy hatalmas nyáltengert zúdítanak a nyakunkba. Remélem Pegg és Frost legközelebb valami jobb minőséget fog kreálni, mert ezzel nálam nagyon mellé lőttek sajnos.
Jövő héten Thor, kezdődhet a visszaszámlálás. Erre a hétre pedig néhány már látott film, meg többi egyéb.

Eljő a napunk - Francia dráma.
Forráskód - Erősen ajánlott film, nekem nagyon bejött. A Moon rendezőjének második mozija.
Norvég Erdő - Japán romantikus dráma.
A HR Manager - Izrael dráma egy pékről.
Földünk, a műanyag bolygó - Heti dokumentumfilm.
Élve eltemetve - Nem tudom, mennyire éri meg behozni. Már láttam, fasza kis klausztrofób film, ütős befejezéssel és Ryan Reynolds remek alakításával.
Rio - Animációs film, majd egyszer valamikor biztos.

2011. április 20.

A tovább mögé kellett tennem, mivel tényleg csak azok klikkeljenek, akiknek bírja az idegrendszerük az ilyesmit. Annyit elárulok azért, hogy egy film poszteréről van szó, amely majd idén szeptemberben kerül bemutatásra, és az eddigi vélemények igen csak megosztották az embereket. Egy kicsit nekem is fel kellett dolgoznom a látottakat, tehát mondom: csak óvatosan!

Erről már volt szó korábban, akkor is képpel jelentkeztek a filmmel kapcsolatban. Két pizzafutár, akiket bankrablásra kényszerít pár rossz arc. A végeredmény akció-vígjáték lesz, a szereplők meggyőztek, mi kell még? Ja, igen. A premier: augusztus 11., de ez csak Amerikában.



2011. április 19.

Ma ilyen poszteres estém van. Íme a Halálos Iramban ötödik részének magyar plakátja, amelyről Dwayne Johnson egy kicsit lemaradt, pedig új karakter ide vagy oda, szerintem simán kiérdemelt volna egy helyet. A filmről meg annyit, hogy bár sosem voltam egy nagy Halálos Iramban rajongó, de erre most lehet, hogy beülök majd.

A múltkori überszar dupla poszter után ez felüdülés. Amúgy az a hír van még, hogy a majdani folytatás - amely az első sikerétől függ ugye - elvileg egy évtizedet ugrana az időben. Egyre kíváncsibban várom a First Class-t amúgy, pedig nem vagyok nagy X-Men fan.


De komolyan. Viszont a történet két barátról szól, akik mindenféle fegyvereket építenek, ezzel várva a közelgő apokalipszist. Csak az egyikük épp szerelmes lesz, ami kicsit összezavarja a dolgokat.

Christian Bale legközelebb bemutatandó filmjéből, a 13 Flowers of Nanjing-ból került fel a netre két kép. A történet az 1937-s nanjingi mészárlás idején játszódik, Bale pedig egy amerikai papot alakít, aki ebben az időszakban segít több embernek elrejtőzni.

2011. április 18.

Újra dübörög a Yambore. Azt hiszem csak ennyit akartam ezzel kapcsolatban.
Mivel is végződhetne a Transformers 3. része, mint ezúttal is a Linkin Park egyik dalával? Az első rész végén a What I've Done, a másodikban pedig a New Divide szólalt meg. A harmadikhoz az Iridescent-et adta el a zenekar a stúdiónak.

2011. április 17.

Őszinte leszek: engem az első rész nem fogott meg annyira. Ez van. A másodiktól azonban nem vagyok elzárkózva. Jövőre érkezik amúgy, és Silent Hill: Revelation 3D lesz a címe. Ez a kép jött most hozzá.

Az van, hogy Michael Bay bemutatott húsz percet a filmből néhány újságírónak, akik megerősítették a rendező folyamatos ígéret-áradatát, miszerint a harmadik rész sokkal komolyabb hangvételű lesz. Szóval lehet, hogy tényleg van benne valami, na de majd június 30-n meglátjuk. Talán nem lépünk bele harmadszorra is ugyanabba a sz*rba. Jó ez most lehet, hogy túlzás volt kicsit, de nálam a látványon kívül az előző két Transformers film sok dologban nem jeleskedett, erről a történetek és a szkeccsek néhol gyermekes butasága tehet főleg. Szóval várjuk a filmet ettől függetlenül, most pedig ezzel a bannerrel jöttek a stúdiótól, amely itt most azért ilyen kicsi, mert ha rákattintasz, akkor bazi nagy.

Ez egy faszán összerakott interaktív videó, amit kénytelen voltam a tovább mögé tenni, mivel automatikusan elindul. Ezzel próbálják tolni a film egyre jobb marketing kampányát. Basszus, hiszen hamarosan érkezik is!

2011. április 16.

Egy dolog biztos: a London Boulevard után baromira megkívántam a cigit, mivel szinte végig bagóznak a filmben. Na de komolyra fordítva a szót: ez egy baromi jó gengszterfilm is lehetett volna, ha kihagyják, vagy épp nem erőltetik annyira a testőrös szálat, még akkor is, ha ez is a történet szerves részét képezte. A kritikákat látván volt, akinek bejött, viszont a többségnek kevésbé. Igazság szerint mindkét felet megtudom érteni.

Maga a sztori nem szolgál sok újdonsággal, innen-onnan már láthattuk ezeket a szösszeneteket. Mitchell (Colin Farrell) kijön a sittről, azzal a céllal, hogy ezúttal jó útra tér végre. Testőri munkát vállal egy sztárnál, viszont a múlt nem hagyja nyugodni: az alvilág is az ő szolgálatait kívánja igénybe venni.


A legnagyobb gondom az volt, hogy a film szerkezetileg nagyon ingatag. Mintha a rendező, William Monahan nem tudta volna kordában tartani a cselekményt, és olykor-olykor bizony kicsúszott a kezei alól a gyeplő. Ilyen gondolatok bombáztak, miközben unatkoztam. És itt jön a képbe a második nagy hiba: az üresjáratok, amikből nincs hiány. Mint azt már említettem, főleg a testőrös részek okoznak gyengébb perceket. Pedig tényleg ott volt a lehetőség egy egészen fasza kis filmre, sajnos megint ezt kell, hogy mondjam.

Akadtak azért tényleg pozitív pillanatok is, amik említést érdemelnek. Az a pár akciójelenet, ami van, na azzal nem hibázott Monahan, hiszen a film feszesebb percei közé tartoznak. Mintha ez lenne a London Boulevard valódi arca, a többi meg csak... hát valami egészen más, amolyan felesleges adalékok. Vannak jó megoldások, például amikor nem mutatják magát az erőszakot, csak a végeredményt. Külön említést érdemelnek a zenék, a lezüllött londoni városképekkel vegyítve teljes mértékig beszippantanak.

A színészekről csak annyit, hogy Farrell azt hozza, amit kell, utólag visszagondolva mást nem tudnék elképzelni a helyére. Ray Winstone pedig zseniális volt a gengszterfőnök szerepében, le a kalappal előtte. Kellően unszimpatikus és kegyetlen egyszerre, így kell ezt csinálni. Azonban Keira Knightley alakítása valahogy nem okozott maradandó perceket, a film semlegesebb pillanatai hozzá köthetők inkább.


A végével kapcsolatban amolyan felemás érzelmeim vannak. Valahol ironikus és jó, másfelől pedig kreálhattak volna sokkalta jobb befejezést. Kicsit még bámulsz előre, amíg megy a stáblista.

Összességében nem egy világot megváltó film a London Boulevard, de nem is taposnám annyira sárba, mint ahogy azt megtették páran előttem. 6/10 legyen mondjuk, azt hiszem a "kapufa" jelző lenne a legtalálóbb rá. Nem szabad hozzá nagy elvárásokkal leülni. Bár megvan a maga hangulata és stílusa, amely megteremti az atmoszférát, de sajnos nagyon gyenge lábakon áll a történet. Egy esősebb délutánra ajánlott, ha nincs jobb dolgod.
A Daazo.com-tól kaptam egy sajtóanyagot e-mailben, amelyben egy rövidfilmes pályázatra hívják fel a figyelmet. A játékszabályok a következők:

City In My Mind - Regionális rövidfilmpályázat

A hely, ahol élek. A város, ahol felnőttem. A város, ahová mindig visszatérek. A város, ahol otthon vagyok.

Számtalan módon viszonyulhatunk közösségi létünk elemi teréhez, a városhoz. A digitális technika térnyerésének köszönhetően ma már szinte bárki készíthet filmet, a mozgókép egyetemes anyanyelvünkké vált, amely képes a legegyszerűbb és legbonyolultabb érzéseink, gondolataink kifejezésére, valamint különböző kultúrák összekapcsolására.

Hungarofest Nonprofit Kft. - együttműködésben a Daazo.com - Európai Rövidfilmes Központtal - rövidfilmpályázatot ír ki maximum 3 perces filmalkotások számára. A City in My Mind pályázat tematikáját hét kiválasztott város határozza meg, ezekhez kell kapcsolódniuk a beküldött filmeknek - akár egészen konkrét, akár szabad, asszociatív módon.

A szóban forgó városok: Sepsiszentgyörgy, Eszék, Magyarkanizsa, Nagyszőlős, Lendva, Párkány, Alsóőr-Felsőőr - tehát a 2011 május 8-i Európa Nap helyszínei.
A City in My Mind filmpályázat bárki előtt nyitva áll: azok előtt is akik most ismerkednek a kamerával, illetve akik már profiként bánnak vele. Egyszemélyes stábok és csapatok (családok, osztályok, iskolák, klubok, baráti társaságok, stb.) is feltölthetik filmjeiket, bármely ország bármely nemzetiségű állampolgára jelentkezhet.

A filmek műfaja szabadon választható: fikciós rövidfilmek, kreatív dokumentumfilmek, vagy akár klasszikus műfajú alkotások (pl. sci-fi, horror, musical) egyaránt szerepelhetnek a pályázaton, amennyiben kapcsolatba hozhatóak a fent említett helyszínekkel.

A filmeket bármilyen eszközzel (mobiltelefon, fényképezőgép, HD kamera) lehet rögzíteni. A készre vágott, legfeljebb 3 perces, angol feliratosműveket a daazo.com-ra kell feltölteni.Egy pályázó egy pályaművet adhat be városonként, vagyis egy pályázó összesen 7 filmalkotást tölthet fel.

Mind a hét város külön kategóriának számít és a szakmai zsűri mindegyik kategórában minősíti a legjobb alkotást, amelyet a Daazo.com értékes díjjal, egy Samsung Galaxy Tab érintőképernyős táblagéppel jutalmaz, a Hungarofest jóvoltából. Ezen kívül a legnépszerűbb film közönségdíjban részesül. A szakmai zsűri elnöke Cakó Ferenc Arany Medve-díjas animációs filmrendező.

A filmeket április 29-ig kell feltölteni a Daazo.com-ra. A díjakat május 8-án a helyi Európa Nap eseményének keretében adják át a zsűri képviselői.

További információk a következő honlapon: http://daazo.com/cityinmymind_hun
Jon Favreau a Vasember első és második része után egy másik képregény adaptációval jön nyárra, ez lesz a Cowboys and Aliens. A történet szerint egy idegen fickó érkezik a vadnyugati városkába. Nem tudja magáról, hogy kicsoda, nem emlékszik semmire, csuklóját pedig különös szerkezet fonja körül. Aztán jönnek az űrlények, a város lakóinak pedig össze kell fognia az idegennel, valamint az indiánokkal is.

A Mr. Popper's Penguins egy régi mesekönyv feldolgozása, amelyben Tom Popper (Carrey) csomagon kap néhány pingvint, és kezdődik a zűrzavar, meg amit akartok. Rohadtul sajnálom, hogy Carrey már jó ideje nem kap jobb szerepeket, pedig én nagy részben az ő vígjátékain nőttem fel.

Június 17-én mutatják be a filmet Amerikában.

2011. április 15.

Kell már egy jó vígjáték, mert a Paul nem lett az (igen már láttam, majd írok róla). Bízom a Másnaposok folytatásában, kapásból hat karakterposzter érkezett. A majom nagyon ott van.

A Twilight sorozat mellékszerelője, Taylor Lautner ezúttal akciófilmben domboríthat. Hát majd kiderül, hogy milyet. A történet annyi, hogy az eltűnt személyek honlapján saját, régi képeit találja meg, ezek után pedig mindenki őt üldözi. Így elsőre még nem is tűnik rossznak, persze Lautner nem az a tipikus akció karakter, de ettől még lehet jó film.


Amit érdemes tudni, az az, hogy a Dexter sorozat író/producere James Manos Jr. kezei alól fog kikerülni a film. A főszerepet a sorozat címszereplője, Michael C. Hall alakítja. Egy vakációról hazatérve szüleit holtan találja, valamint még ezen felül minden a feje tetejére áll, ott vannak a szomszédok, a furcsa természetű pap, a mániákus feleség, sőt, hősünket még le is tartóztatják. Amolyan fekete komédiának néz ki, év végén kezdik is a forgatást.

2011. április 14.

Elég kacifántos a cím az eredetihez képest, mármint ami először lett volna. Szóval a sokadik Majmok Bolygója projekt, James Franco-val. Nem néz ki rossznak. Nekem eddig egyedül az első rész tetszett, a többi valahogy, hát nem igazán. A Burton-félét pedig alig bírtam végig nézni. Mindenesetre a remény hal meg utoljára, persze várós a film, de nem annyira.

Ismét egy egész jó hétvégének nézünk elébe, na de lássuk.

Hopp - Russel Brand kölcsönzi a hangját a CGI-vel életre keltett húsvéti nyúlnak. A film amúgy egyelőre úgy néz ki, hogy siker.
Hajszáj híján úriember - Norvég krimi-vígjáték.
Sikoly 4. - Kíváncsian várom, mit hoztak össze negyedszerre.
A gyerekek jól vannak - Most komolyan: megérte ezt behozni? Az őspremier tavaly januárban volt, jó ideje már nálunk is elérhető amúgy, azt hittem csak DVD kiadás lesz. Amúgy jó film, szó se róla.
Ismeretlen férfi - A másik film, amire kíváncsi vagyok, sőt, talán még jobban, mint a Sikolyra.
A belgrádi fantom - Bolgár-magyar-szerb akció-krimi-dráma. Azt hiszem nem hagytam ki semmit.
Ki/Be Tewaret - Magyar film.

2011. április 13.

Összegyűlt néhány hírmorzsa, amelyekről most nincs kedvem-erőm külön posztolni, úgyhogy besűrítettem egybe.

  • Alyson Hannigan már biztos, hogy szerepelni fog az Amerikai Pite 4-ben. Ő alakított Michelle-t, a "furulyás" lányt. A sztori szerint ő és Jim már házasok, gyerekük van, de persze sor kerül majd egy nagy találkozóra a régi barátokkal. Ha minden igaz, nyár elején startolják a forgatást!
  • Film készül John Gotti életéből. A neves gengsztermoziban olyan színészek bukkannak fel, mint Joe Pesci, Lindsay Lohan, valamint John Travolta. A rendező Nick Cassavetes lesz, a forgatást pedig maga a Don családja is felügyeli állítólag.
  • Joseph Kosinski első rendezése a Tron folytatás volt, a második mozija pedig a Horizons című sci-fi lesz, amelynek produceri munkáját David Fincher fogja ellátni. A főszereplő Tom Cruise, aki egy poszt-apok világban  talál egy hibernált nőt, aki 60 év után ébred fel, de a nő úgy néz ki, ismeri Cruise karakterét valahonnan.
  • A Relativity Media nagyon akarja Bradley Coopert A Holló remake élére, aki egyelőre még nem mondott az ajánlatra semmit.
  • Azt ugye tudja mindenki, aki hallgat Green Day-t, hogy az American Idiot albumuknak külön története van, mármint úgy, hogy az album dalai összefüggő, komplett sztorit mesélnek el. A lemeznek már van színpadi változata, de ezúttal mozifilm is készülhet belőle. Még az sem kizárt, hogy maga a frontember Billie Joe Armstrong lesz a főszereplő.

Na, azt hiszem ennyit akartam.
Nagyon úgy tűnik. Ray Bradbury könyvének adaptációjára a Paramount Pictures tette rá a mancsát. Az 1950-ben megjelent, több kis történetből álló regény az emberek Marson való letelepedéséről szól. Egyelőre még csak a producer személye biztos, méghozzá John David, aki legutóbb például a Gulliverrel érkezett.

Szóval alakulgat a Sötét Zsaruk harmadik része, de minek? Pár hónapot szünetelt a forgatás, ez nem jó jel, viszont ismét forog a mókuskerék. A filmben K ügynök (Tommy Lee Jones) fiatal énjét Josh Brolin fogja megformálni, ugyanis Will Smith visszautazik az időben. Persze azért az öreg Tommy Lee is tiszteletét teszi majd. Ezek a képek vannak.

Hosszú idő után új Sikoly epizód érkezik, egészen pontosan csütörtökön mutatják majd be nálunk. A Korhatár Bizottság már természetesen látta a filmet, és mindenki nagy meglepetésére 18-as karikával illették. Ez azt jelenti, hogy csak nagyon kevés mozi fogja adni. Én amúgy kíváncsi leszek rá, még akkor is, ha nem igazán tudnék komolyan venni egy korábbi Sikoly filmet. Na majd meglátjuk...


2011. április 12.

Végül úgy alakult, hogy nem bírtam ki a hazai bemutatóig, és beiktattam egy itthoni megnézésre a Moon rendezőjének régóta várt új filmjét. A Source Code azt hozta amit kell, sőt, talán még többet is.


Ez a zárt időben történő cselekmény ismerős lehet, nem egy filmben került már terítékre. Mégis sikerült fenntartani úgy a feszültséget és illant el a játékidő pillanatok alatt, hogy elfeledtette azt a tényt, miszerint egy jó párszor lerágott csonttal van dolgunk, amit kicsit megízesítettek valami mással.

A legjobban azok jártak szerintem, akik nem nagyon tudták előre, mi vár rájuk. Persze a történet vázlatosan az első negyed órában nyilvánvalóvá válik számukra is, úgyhogy nem következik nagy spoiler. Történetünk főhőse egy vonaton ébred, valaki más bőrében. Miközben próbál rájönni, mi folyik itt, a vonat felrobban. Lassan azért kiderül, hogy ő a Forráskód nevű program része, melynek segítségével folyamatosan vissza tudják küldeni a katasztrófa előtti percekbe. Lesz amúgy még néhány nem várt fordulat, de egyelőre ennyit elég is tudnod.

Maga a történet szerkezeti felépítése az, ami olyan mértékig elkap, hogy előkerül az a bizonyos szeg és kalapács, és nincs menekvés: oda vagy szegezve a székhez. Az ilyen sztorinál nem meglepőek a visszatérő momentumok minden egyes újrajátszás alkalmával, ezekben nincs hiány persze. Mégis, amit hiányoltam, az az apró részletek összerakása a cél érdekében, ez javarészt elmaradt, hősünk ehelyett a "kizárásos alapon" megoldást választja inkább. A film végére amúgy jut némi érzelgés is, ez nem sikerült olyan rosszul, mint azt hinnénk. Ellenben magát a végkifejletet - itt az utolsó perceket értem - nem tartom annyira jónak. Persze valahol azért így is a helyén van, viszont egy kicsit jobban ki lehetett volna még hegyezni.


Jake Gyllenhall elsőre nekem furcsa választásnak bizonyult egy ilyen szerepkörben. Aztán meg kellemeset csalódtam, mivel egész jól elbírt a feladattal. Viszont még mindig kitartok amellett, hogy kár ráerőltetni ezt az akcióimázst, szerintem nem illenek hozzá túlzottan ezek a keményebb szerepek. Bár igaz, itt nem annyira volt "kemény", mint mondjuk Perzsia Hercegeként (hozzáteszem, ott sem tudtam túl komolyan venni). Nekem ő mindig egy elvont Donnie Darko marad, vagy épp egy túlbuzgó karikaturista, aki egy gyilkos után nyomoz megszállottan.

Basszus, a Source Code rohadtul ajánlott film! Sok extrát nem ad, de az idődet sem veszi el. Főleg, hogy a maga szimpla másfél órájával abszolút nem is nyújtották el. Maradjunk annyiban, hogy ez most egy 8/10, de az elején még 9-et akartam adni. Kidolgozott, korrekt munka Duncan Jones-tól a Moon után; akár jöhet is egy következő film tőle. Azért egy nagyon halvány Inception után érzet megvolt.

2011. április 11.

"Hála" Bill Murray-nek, aki nagyon nem akarta ezt a filmet, hónapokig gondolkozott, elvállalja-e vagy sem, de végül rábólintott, és így már biztos úton jár a harmadik Szellemirtók film sorsa. Ami talán megnyugvásra adhat okot egyeseknek, az az, hogy ezúttal is Ivan Reitman ül a rendezői székbe, valamint a régi arcok jelen lesznek. Mondjuk én még mindig feleslegesnek tartom. Persze mielőtt bárki félreértené: az első két filmet imádom. Ja, a harmadik rész premierje jövő karácsonyra van kitűzve.

Most ugrik a majom a vízbe: Daniel Radcliffe ezúttal nem Harry Potterként mutatja be, mit is tud. Egy ügyvédet formál meg, aki lemegy vidékre elintézni elhunyt ügyfelének okmányait. Felbukkan egy fekete ruhás nő, akiről senki sem mer beszélni. Szellemsztori lesz amúgy.

Nem szerepelt jól itthon a The Mechanic, magyar címén A Mestergyilkos. A Statham-féle Charles Bronson feldolgozás buktájának oka az is lehet, hogy kissé megkésve mutatták be itthon a filmet, hiszen az őspremier már januárban volt. Mondjuk még ezer más oka is lehet, de nem akarok nagyon filózgatni. A lényeg, hogy ezen a hétvégén Magyarországon 6103 darab jegy kelt el a filmre. Ezzel a számmal mindössze csak az ötödik helyre tudta feltornázni magát az itthoni box office listán. Apropó, a lista első helyén a Maci Laci mozifilm nyitott, míg a második helyet a Csúcshatás szerezte meg.

2011. április 10.

Steve Carell elvált, így nőhöz akar jutni. Segítségére siet Ryan Gosling, az egyedülálló fickó, aki bevezeti őt a csajozás rejtelmeibe. De Carell még mindig a volt feleségébe szerelmes.

A film nyárra érkezik, és továbbá olyan színészek is felbukkannak majd, mint Emma Stone, Kevin Bacon vagy épp Julianne Moore.

Nem igazán akar összejönni ez a tetoválós cameo jelenet a Másnaposok 2-ben. Az első változat szerint Mel Gibson lett volna a tetoválóművész, de őt szó szerint kiutálták a többiek, a botrányai miatt. Aztán jött Liam Neeson, viszont a vágószobában kivágták a jelenetét, mert az utána következő jelenet végül nem került bele a filmbe, így Neeson cameója feleslegessé vált. Először újra akarták vele forgatni, ám a színész nem ért rá. Végül Nick Cassavetessel vették fel a jelenetet, így ő lesz látható a végleges változatban.
A második rész poszterei most ilyen retrósak, mivel maga a film egy Bond stílusú kémsztori lesz. Nekem az első rész nem igazán jött be, ezt sem várom túlságosan.


2011. április 9.

A Limitlessnek minden kisebb-nagyobb hibája ellenére sikerült elérni azt, hogy az elsőtől az utolsó percig magával rántott és nem is okozott unalmas perceket. Egy pofon egyszerű filmről van szó, amely bár lehet, hogy idővel már-már túlontúl is kiszámítható, de összességében baromi jól fel lett építve.


A sztori főhőse az írói krízisben szenvedő Eddie (Bradley Cooper), épp első regényén dolgozik, pontosabban dolgozna, ha lenne ihlet. Barátnője szakít vele, valamint egy hajszál választja el attól, hogy albérletéből kipaterolják. Egyik nap aztán találkozik volt sógorával (nem, nem a frissen dobott exének testvérével), aki lévén, hogy drogdíler, ad neki egy tablettát. Az NZT nevű bogyó segítségével Eddie az agyának még több kapacitását kitudja használni. Ennyit elég is tudnod, de nyugi, itt még nem is telt el sok a játékidőből, a film még tartogat néhány meglepetést.

Meglepődtem Bradley Cooper-en. Bírom őt amúgy, főleg a Hangover és az A-Team által kedveltem meg, de itt szerencsére nagyobb teret kap, és hát ugyanolyan jól játssza a lepukkadt írópalántát, mint a későbbiekben a befutott IQ-bajnokot. Robert De Niro felbukkanásával az volt az egyetlen problémám, hogy nem játszott annyira kulcsfontosságú karaktert, mint azt előzőleg gondoltuk volna, így kicsit jobban "hiányoltam" az öreget, persze amit láthatunk tőle, azzal nyilván nincs gond.


A film tempója tényleg nagyon feszes. Nincs hosszú felvezetés, elég hamar belecsapnak úgymond a lecsóba, ráadásul Bradley folyamatosan narrálja az eseményeket, amik csak még többet dobnak a hangulaton. A cselekmény előrehaladtával nem feltétlenül lepődünk meg a fordulatokon (vagy nem mindegyiken), de maga a játékidő nem akart hosszabbnak tűnni, mint amennyi - egyszer néztem az órámra, de meglepődtem, hogy már egy órája megy a film. Külön említést érdemelnek még a vizuális megoldások, amikor Eddie éppen a cucc hatása alatt van. A film legjobb pillanatai közé tartoznak ezek.

A Limitless tehát ajánlott film, hiszen minden adva van, hogy élvezzük. Hangulatilag sem egy tipikus akció-thriller, mint ahogyan azt mindenhol olvashatjuk, bizony elég sokszor csal mosolyt is az arcunkra. 7/10 azt hiszem, és simán újranézhető, minden kiszámíthatósága ellenére egyetlen percig sem bántam meg a megtekintést.
Emlékeztek az itthon Frászkarika címen futott filmre anno? Közeledik a remake, ősszel nézhetjük, amelyben a vámpírt ezúttal Colin Farrell fogja alakítani, de olyan arcok is felbukkannak, mint Anton Yelchin, akit ugye a Star Trek és a Charlie Bartlett óta bírunk, na meg Christopher Mintz-Plasse (Superbad, Kick-Ass).

Ezeket a képeket tették közzé.



Végre kapott egy előzetes anyagot a Warrior. Ebben lesz Tom Hardy, aki ki van gyúrva, és testvérével (Joel Edgerton) ugyanazon az MMA Bajnokságon indul, meg itt az apa, aki Nick Nolte. Kőkemény dráma, a Fighter után akár jöhet is? Október 27-én mutatják be nálunk.

Az év egyik legjobban várt filmje, az első ötben biztos benne van. Joseph Gordon Lewitt - aki jó eséllyel pályázik arra, hogy befészkelődjön kedvenc színészeim VIP csoportjába - alakítja a Hesher nevű metál arcot, aki sz*rik mindenre. Vele találkozik TJ, a fiatal tizenéves, akinek gondjai vannak otthon, a többit meg majd megtudjuk.

2011. április 8.

A múltkor terjedt a hír, miszerint mégsem Sylvester Stallone fogja rendezni az Expendables második részét, szívtuk is a fogunkat miatta, hiszen az első kegyetlen nagy élmény volt. Most azonban örülhetünk, mivel a stúdió bejelentette, mégis Sly fogja vezényli a forgatást. Jövő augusztusra érkezik a film amúgy, reméljük a legjobbakat!