2010. április 30.

Hogy őszinte legyek, én nem vágyom rá. A tavalyi év legjobb akció mozija volt, és pont. Kerek történet, látványos megvalósítás, remek akciókkal, drámai szállal. Minden, amire szükség van. És úgy gondolom, itt abba is kéne hagyni a dolgot, minek feszegetni?Pedig nem ússzuk meg: 2012-re érkezik a második rész, amely elképzelhető, hogy előzményfilm lesz. Annyit azért elárultak, hogy nem tipikus folytatás lesz, hogy például emberek az idegenek ellen harcolnak, hanem szintén összetett filmet fognak forgatni, amelyben minden adott.
Nagyon kemény lesz a felhozatal az elkövetkező években. A Marvel hősök ugyanis tarolnak. Jelenleg épp a Vasember 2 viszi a pálmát, de előkészületben vannak különféle spin-off filmek.

Itt lesz máris az említett filmben felbukkanó, Scarlett Johansson által megformált Natasha Romanoff ügynök, azaz a Fekete Özvegy filmje, amelyben a színésznő ismét az ügynök bőrébe bújhatna.
És persze az ügynöksége, a Bosszú Angyalai is kapnának különálló mozit.

Amerika Kapitánya is felfog bukkanni a filmvásznon, ez nálam megint nagyon várós film.

De a legjava most jön: Avengers film! Vágjátok a Justice League-t? Na most ez ugyanaz, csak éppen Marvel hősökkel! Vasember, Hulk, Amerika Kapitánya, és még sorolhatnám!
Ugye Downey már a Hihetetlen Hulkban is vállalt egy rövid szerepet, mert ugye kis időre felbukkant Tony Stark, de ebbe a 2012-re várandós Avangers mozifilmre összegyűjtenének így mindenkit. Na jó, azért remélem, hogy egy bizonyos határvonalat meghúznak majd.
Egyszóval egy nagyra nőtt cameo mozi lesz az egész.

A tervezett premier amúgy 2010 május 4.

És akkor végre a kezeink közt a jónak ígérkező western képregény adaptáció előzetese!

Újabb poszterrel büntet minket Nolan, az Eredettel kapcsolatban. Felgyűrik a várost. Mindfuck lesz a javából!

Na kérem, ez itt az új kinézet, mostantól. Kicsit untam már a régit, meg a véletlen kattintással megjelent, és eltűnni nem akaró Google hirdetésektől is csak így tudtam megszabadulni. Elég minimal lett az egész design, de nekem pont a visszafogottsága miatt tetszik.

Az oldalsáv az, ami nem végleges, az majd idővel mindenképp kialakul, sokkal jobbra. Most így elsőre összecsapottnak tűnhet, de majd változni fog.

Na, így nagyjából ennyi.
Na ez milyen hét már? Az elején az istencsászár Kick-Ass, most pedig a rég várt Vasember folytatás! Hogy ki kéne-e zökkeni már ebből a képregény világból? Nos, amíg ilyen minőségi mozik jönnek, addig minek?

Mióta vártuk már ezt a filmet, emberek! Két éve már, hogy Tony Starkból Vasember lett a filmvásznon, azóta lógva hagytak minket, és most egy második résszel fejelték meg a dolgot. Kaptunk ismét egy elég nagy terjedelmű előzetes anyagot, volt hype ezerrel, ami nem is gond, de egy idő után már óva intettem magam a különféle netre dobott jelenetektől. Lehet, jobb is volt.

Röviden annyi, hogy ugyanolyan ütős mozi lett, mint az első rész volt. Nem fognak csalódni azok, akiknek az tetszett. Nem hibátlan, ez tény, de méltó utódja az elődjének. Laza, pörgős, látványos, és persze vicces is néhol.

Szóval maga a cselekmény, egy rövid felvezetőt követően, fél évvel az első rész után folytatódik. Tony Stark anno bevallotta ország-világ előtt, hogy ő Vasember, így a kormány támadja minden oldalról, mivel veszélyesnek tartják a fegyvereit. Ám Tonynak sokkal nagyobb gondja van: nyilvános támadás éri autóverseny közben. Többet inkább nem árulok el, majd meglátjátok.

Amit legelőször kiemelnék, az a szereplőosztás. Ugye Downey alap, hozza a szokásos, laza figurát. Meg teljesen jó, ahogy Paltrow-val oltják egymást. Scarlett Johansson bunyóit direkt kiemelném, ő Fekete Özvegyként bukkant fel. A filmben amúgy ezt a nevet nem említették, de hamarosan kapni fog saját filmet is. És persze Sam Rockwell, aki Tony szakmai ellenfele a fegyvergyártásban. A fő gonosz pedig Mickey Rourke, aki egy állat, csak sajnos nem hagyták kibontakozni. Nekem legalábbis úgy jött le. Ezt sajnálom is amúgy.

Tehát a 2008-ban magasra tett mércét sikerült tartani. A nagy, látványos bummbumm mellett azért voltak mosolyogtató jelenetek, mint például a születésnapi bulis rész. De az igazat megvallva a végre Vankóval sokkal nagyobb balhét vártam, sajnos elég hamar lerendezték a finálét vele. Ja, és volt benn egy tárgy pár pillanatra, amiről ellehetne-e vitázni, tényleg az volt-e, ami. Aki vágja a képregényeket, az most érti, miről beszélek.

Viszont a szinkron borzalmas volt. Nem értem, hogy az első részre teljesen jó magyar hangokat sikerült találni, de most valahogy elcseszték a dolgot. Többször, több szereplőnél is felmerült bennem a film nézése közben, hogy „na akkor neki jobb hangja is lehetne.” Mondjuk ez csak nagyon minimálisan rontott az élményen, de ettől a film még jó, csak éppen ha majd újra nézem, akkor eredeti nyelven csekkolom.

Összességében tehát a Vasember folytatás jó lett. Szerintem egy 8/10 az nagyon korrekt osztályzás. Nem váltja meg a világot, de megállja a helyét. Üt, nevettet, és még üt vagy kettőt, majd beszól egy laza mondatot, félvállról.

Amúgy a stáblista utáni jelenet, aminél konkrétan csak ketten maradtunk bent a teremben, megint csak fokozta az izgalmat; új kaput hagytak nyitva vele a harmadik résznek, tehát most 2012-ig megint tűkön ülünk. Bár konkrétan nem árultak el semmit, de leleményesebbek azért utána néznek, hogy miről is van szó, és hogy mire számítsunk legközelebb. Ütős lesz gyerekek!

2010. április 29.

Buddha elsüllyedt szégyenében
Ez egy iráni háborús dráma lesz, egy ötéves kislányról.

Revans
Osztrák krimi-dráma.

Tetro
A 17 éves Bennie a bátyját keresi. Misztikus drámáról beszélünk.

TúlpartonFélkövérGrúz-kazah dráma. Úgy tűnik, ez a hét hemzseg az efféle premierektől.

Kínai lány
Egy címszereplő lány úgy dönt, feladja monoton életét és nekivág a nagyvilágnak.

Leo kéglije
Egy barátaitól és barátnőjétől elhidegült srác rájön, hogy meleg.

Vinyan - Az elveszett lelkek
Na ez egy horror-thriller, a pár keresi az eltűnt kisfiukat. Aztán egy videófelvételen megpillantják őt.

Vasember 2.
És akkor megérkezett a várva várt folytatás premierje. Piros betűs nap ez kérem, délután irány a mozi, este pedig érkezik az írás a filmről, ha lesz még erőm, de lehet, majd csak holnap.
Ja, és a stáblista végét persze kötelező megvárni, mivel kapjuk a meglepetést ezúttal is. Sajnos én már tudom mi lesz az, tehát nem lesz akkora bumm nekem.

A 400 milliós bevétel után egyértelművé vált, hogy érkezik a folytatás. Ezt majd valamikor 2012 nyarán láthatjuk.Louis Leterrier nyilatkozta ugyanis, hogy három részre elegendő a forgatókönyv, így egy trilógiáról beszélünk. A második részt ugyan már nem ő fogja rendezni, de producerként jelen lesz. Sam Worthington felbukkanására is lehet majd számítani.

2010. április 28.

Csütörtökön érkezik majd az előzetes, addig itt a poszter. A főszereplő Jonah Hex feladata, hogy megakadályozza, hogy ellensége zombi hadsereget állítson fel. Johs Brolin, John Malkovich, és Megan Fox a vadnyugaton.

Egy teljesen minimal posztert kapott a film, mennyire jó már.

Ryan Reynolds egy Irakban fuvarozó teherautó sofőrt játszik, aki egyszer egy koporsóban ébred. Nem tudja, hol is van pontosan, egy öngyujtó és egy mobil van nála. Ideje kevés, a levegő ugyanis iszonyatosan fogy.
Fél év múlva csekkolhatjuk.

2010. április 26.


Lehet, hogy nem a legjobb ötlet volt a Vasember 2 premier előtt pár nappal megnézni ezt a filmet, mivel most olyannyira a hatása alatt vagyok, hogy egy icipicit csüggedt a lelkesedésem Tony Stark felé. Miért? Hát mert a Kick-Ass-től úgy körülbelül azt kaptam, amire számítottam…na jó, annál sokkal többet!
Vicces? Megvolt. Látványos? Kipipálva. Brutális és kegyetlen? Naná, hogy! Az igazat megvallva ennyire pörgős filmet mostanában nem láttam. Nincs is mihez hasonlítani, mivel eredetiségből ugye csillagos ötös. Bár sokan azt hitték erről a Mark Millar képregény-adaptációról, hogy valamiféle Superhero Movie szintű ostobaság lesz; sőt, az első előzeteseknél végig azt a gyanút keltették, hogy egy jópofa, bénázós feelgood vígjáték lesz, de akkor most hadd cáfoljam már meg, és jelentsem ki azt a tényt, hogy 2010 eddigi legtökösebb akciófilmjéről beszélünk épp, amelybe tipikusan a tátott szájjal végignézendő bunyókat sűrítették egybe.

Mondjuk az igaz, hogy eleinte elég rendesen ingadozik a tinivígjáték és az akció közt, de szépen lassan helyreáll, ám a poénok nem vesznek el, sőt, a végére egy drámai szálat is becsempésztek. Na de majd meglátjátok.

A történet ugye mindenki számára ismert. Dave egy átlagos srác a suliból, jobban mondva az osztály lúzerebbik részéhez tartozik, igazi képregény fanatikus. Elhatározza, hogy ő bizony szuperhős lesz, mindenféle különleges képességek híján. Az internetről rendelt álruhába bújva aztán ő lesz Kick-Ass. De persze minden kezdet nehéz, így első mentőakciója közben jól elverik. De nem adja fel, másodszorra már több sikerrel jár, videója pedig felkerül a netre, majd mindenki róla kezd beszélni. Később aztán kiderül, nem ő az egyetlen, aki jelmezbe bújva próbál rendet rakni a városban. De az is világossá válik számára, hogy itt bizony nem babra megy a játék. A többit meg majd meglátjátok, tényleg egy összetett sztori alakul ki a végére.
Én személy szerint soha sem kedveltem a tipikus „egy ember a tömeg ellen” szituációkat, amelyből aztán végül az a bizonyos egy kerül ki győztesként, ám ezúttal olyan méretű balhékat láthatunk az imént említett sémával, hogy csak lesünk. Őszinte legyek? A film után én is szívesen szétrúgtam volna pár rosszarc seggét, annyira felturbóztak az adott jelenetek, amelyeket nem csak a Hit-Girl, vagy épp a Big Daddy féle kőkemény zúzások tettek tökéletessé, hanem a zenei aláfestés is sokat dobott rajtuk (Prodigyért piros pont!)

A szereplők. Nos, a Dave/Kick-Ass-t alakító Aaron Johnson szerintem teljesen korrekt választás volt a szerepre, egész jól hozza a kezdetben még bénázó srácot, akinek később persze megnő az egója. Chloe Moretz-t már láthattuk tavaly a (500) Days of Summerben, ott is volt pár jó beszólása, de most… Na a film ütősebb részéért ő felel, holott egy tizenegypár éves kislányt alakít, akit apja (Cage) faragott Hit-Girl-é. Olyan bunyókat rendez, hogy az valami hihetetlen, de ezt nem lehet (nem is akarom) leírni, maradjon meglepetés, de annyit mondok, hogy a tár-csere, valamint a lasszós megoldást kikerekedett szemekkel néztem végig. Kinek jut ilyen durvulás az eszébe? Nicholas Cage már korábban is furcsa választásnak tűnt, mint Big Daddy, de benne megint kellemesen csalódik az ember. Nem gondoltam volna, hogy ennyire jól fog neki állni a szerep, ráadásul egy rakás poénért ő a felelős. A fő gonosznak pedig Mark Strong kitűnő választás volt, de ezt már a Sherlock Holmesban is tudomásunkra hozták.

Magyarország pedig megcseszheti. Komolyan. Egy ilyen akció-dús, véres, mégis laza, ám mindvégig izgalmas filmet Ha/Ver címmel fognak behozni, ráadásul körülbelül két hónapos csúszással. Ráadásul Kick-Ass neve Zúzó lesz magyar szinkronnal. Na mindegy, ez ügyben már kitomboltam magam, csak így a filmet miután megnéztem, újra felötlött bennem, hogy aki ezt a borzalmas címet kitalálta, az vajon látta, mivel mit tesz?
Amúgy nem tudom, lehet-e kapni a képregényt itthon, mert hát rákerestem, de nem találtam sehol. Ha behozzák, tuti beszerzős!

Én komolyan csak azt tudom üzenni azoknak, akik elkönyvelték látatlanban a filmet valami ostobaságnak, hogy mindenképp adjanak legalább egy esélyt neki, mivel teljesen megváltozik a véleményük. Oké, nem azt mondom, hogy tetszeni fog majd, de biztos más lesz, mint amire számítottak. Nekem konkrétan minden képzeletemet felülmúlta, sokkal, de sokkal jobb lett, mint amire eredetileg számítottam. Pedig volt hatalmas nagy hype, láttam az összes trailert, minden netre dobott jelenetet végig néztem, de még így is maradt elég a filmre, hogy ne unatkozzak egy pillanatig sem. Szóval nálam ez egy teljesen stabil 10/10 lett. Jöhet a folytatás nyugodtan, mivel hagytak elvarratlan szálat is, ráadásul Mark Millar is tovább írja a képregényt, ám sokkal sötétebb hangulatvilágban gondolkozik a továbbiakban. Ha minden igaz, akkor idén már kezdik a forgatást.
Felröppentek hírek az őszre esedékes, állítólagos befejező részről a Fűrész 7-el kapcsolatban.
A sztori annyi lesz, hogy az eddig túlélt összes alany összefog, hogy elkapják azt a valakit, aki szintén túlélte a Jigsaw teszteket. Ő pedig Bobby Dagen, aki veszélyesebb, mint azt hinnék.Így nekem elsőre kissé zavaros a dolog, de majd kiderül. Mindenesetre annyi fix, hogy aki az első hat részt így vagy úgy túlélte, az a végső összecsapásban mindenképp felbukkan majd.
Októberben majd meglátjuk.

2010. április 24.

Kijött a soron következő harmadik Twilight mozi előzetese. Mivel rosszat nem akarok mondani inkább a filmről, jót meg nem tudok, ezért no comment.

A Vasember 2-ben lesz látható a Fekete Özvegy, aki egykor orosz kém volt, de átállt az amerikaiakhoz. A Marvel egy saját filmet is adna neki, pontosabban még csak egy női szuperhős filmen gondolkoznak, amelyből a Fekete Özvegy a legesélyesebb.
A Vasemberben egyébként Scarlett Johnasson fogja őt alakítani, és ez majd a saját filmben is így lenne.
Ridley Scott elárulta, hogy ezúttal nem csak beszélnek, hanem már a forgatókönyvön dolgoznak, az Alien mozi előzményével kapcsán. Várhatólag 2011 év végére már szeretné a mozikba küldeni, de legkésőbb 2012 első felében már mindenképp láthatjuk a filmet. Ha minden jól alakul.A film 2085-ben, az első Alien film történései előtt 30 évvel fog játszódni, a főszereplő pedig egy női karakter lesz. A már ismert Nostromo űrhajó legénysége egy kihalt bolygón bukkan rá több tojásra, és egy emberi tetemre.

Várjuk? Jó hogy!

2010. április 23.

Szóval én teljes mértékig meg voltam róla győződve, hogy a Párterápia is egy Páros mellékhatás, Hova lettek Morganék?, vagy mondjuk egy Exférj újratöltve szintű ostobaság lesz. Mostanában úgy tűnik, nagy divat lett a mozivásznon menteni a házasságot. Azért szerencsére ez a film egy fokkal jobb lett, mint a fent említett mozik. Persze nem váltja meg a világot, de egyszer azért nem volt annyira rossz.

Phil (Steve Carell) és Clara (Tiny Fey) házasok. Nincsen semmi extra a kapcsolatukban, mégis boldogok. De, hogy egy kicsit feldobják a dolgot, elmennek egy nagyon menő étterembe, másnak adva ki magukat, hogy legyen asztaluk. És akkor innentől kezdődnek a bonyodalmak.

Bár messziről kilehet találni minden apró fordulatnak szánt jelenetet, mégis, a körülbelül 80 perc játékidő elég gyorsan elviharzott. Oké, tény, hogy ez az idő nem éppen sok, de egy kegyetlen rossz filmnél maga az örökkévalóság, itt pedig fel sem tűnt.

Ami nagyon zavart, hogy Steve „40 éves szűz” Carell és Tina Fey abszolút nem illenek össze. Szóval úgy gondolom, hogy egy sokkal inkább egymáshoz passzoló színészpárost is keríthettek volna, még akkor is, ha Carell viszonylag lazán beszólogat.

És igen, akadtak számomra olyan mondatok – még ha nem is pont tőle – amiken jókat mosolyogtam. Bár egyszer sem nevettem fel, mégis akadtak jelenetek, amik miatt úgy gondolom, hogy bármennyire is snassz filmről van szó, mégis az „egynek elmegy” kategóriába sorolnám. Ja, és Mark Ruffalóra nem is számítottam. Amúgy szerintem azért volt nekem annyira félig-meddig kellemes csalódás a film, mivel előzőleg még a legapróbb hype anyagtól is óva intettem magam.

Bár az IMDb-s 7,1-es pontszámot kicsit sokallom. Persze bevallom, hogy a már említett Morganék után ez a film egy megváltás, a házaspáros mozik közül pedig egy valódi gyöngyszem, mégis, önmagában ez nálam 6/10. Újranézés? Majd, ha kijön dvd-n, majd, ha 990 lesz. Majd akkor.

Idén a sápadt helyi vámpírcsemeték ismét megvillantják fogukat, amelyből mindent elsöprő nyáltenger fogja majd Kristen Stewartot eltemetni, kétségek közé vonni, bla bla bla. Farkasemberek, sápadt vámpírok, naiv lányok.



A legfrissebbek. Egy hét múlva már túl leszünk rajt, ha minden jól megy, még aznap csekkolom moziban. Valami kegyetlen nagy zúzda lesz. Ja, és pont úgy, mint az első rész esetében, most sem szabad a stáblistánál otthagyni a filmet. Meglepetés a végén!



Újabb csokor az itthon Eredetként nyomuló Inception című filmből. Christopher Nolan (Dark Knight, Prestige) nagyon titkolózik a sztorival kapcsolatban, még maga Leo sem értette teljes egészében a filmet. Nagyon nagy vonalakban arról lenne szó, hogy az emberi elme szüleményeit a valóságba ültetik át.
Cillian Murphy, Joseph Gordon-Levitt, valamint Michael Caine is felbukkannak a moziban. Amerikai premier július 16, míg itthon július 22-én nézhetjük.
Ezt kapd ki!

2010. április 22.

Minden kút Rómába vezet
Ez egy amcsi vígjáték: Kristen Bell és Josh Duhamell főszereplésével. A Rómában nyaraló, szerelemből kiábrándult amerikai nő érmét dob a szerelmesek kútjába és hirtelen mindenki őt akarja.

MicMacs - (N)agyban megy a kavarás
Francia krimi-vígjáték

9 (animáció)
Bár hét hónapot (!) várni kellett, mire hazánkat is eléri a poszt-apokaliptikus animáció, de azért nagy nehezen sikerült Magyarországra is behozni. Nálam a tavalyi év egyik legjobbjaként szerepelt, a címre kattintva minden infót megtudtok. Látványos, az biztos!

Brooklyn mélyén
Na ez érdekel. Richard Gere, Ethan Hawk, Wesley Snipes, bár nem a kedvenc színészeim, de nem ígérkezik rossznak, állítólag igazi sokkoló akciófilm.

Rec 2
A kamera rángásos zombis horror folytatása. Magyarázat szükségtelen, naná, hogy érdekel. Bár rajtam kívül már körülbelül mindenki látta.
A nép hergelése érdekében. Egy hét gyerekek, egy hét!!!

Igen, úgy tűnik. Eleinte csak pletyka szinten működött a dolog, mára már kezd lassan nyilvánvalóvá válni, hogy lesz egy bizonyos harmadik része a Sötét Zsaruknak.
A lényeg, hogy Tommy Lee Jones, és Will Smith is vissza fog térni. Persze megakarják lovagolni a nagy 3D hullámot, ez nem is meglepetés. Ha minden jól megy, a forgatásnak még idén nekilátnak. Forgatókönyv még nincs, a sztori sem ismert, vannak pletykák valamiféle időutazásról, de ezek nincsenek megerősítve.
Tessék, íme, egy újabb Elm Street jelenet. A film amúgy R-besorolást kapott, tehát durva lesz, hozza a régi filmek színvonalát.

2010. április 21.

Nos, a múltkor posztoltam egy posztert a közelgő Nicholas Cage filmről, de nem volt időm bővebben írni róla, akkor most pótolom.
Szóval a Sorcerers Apprentice New York-ban játszódik, ahol két nagy hatalmú varázsló összecsap. Cage fogja alakítani a pozitív hőst, aki a városban keresi azt az illetőt, aki segíthet neki legyőzni a gonoszt.
Amúgy az egész egy klasszikus Goethe történet modernizált feldolgozása lesz. A történetért Jerry Bruckheimer lesz a felelős, tele lesz CGI-vel, valamint felbukkan még benne Jay Baruchel is (tudjátok: Trópusi Vihar - "Szánducccsi").
Ha minden jól megy, nyáron nézhetjük is.

Ezt most találtam, lehet, hogy én vagyok lemaradva, de én hatalmasat röhögtem ezen. Az Iron Man 2-vel reklámozzák a Dr. Peppert, és fordítva.

Szóval ez egy füvezős vígjáték kérem, meg Sundance Filmfesztivál. A film főszereplője alaposan befüvezik, ám megszívja, mivel aznap van a suliban a drogteszt. Aztán jön a nagy ötlet: mi lenne, ha mindenki betépne?
Lesz benn Adrian Brody is, ő lesz a díler.

"HIGH school" - 4/20 TEASER from "HIGH school" on Vimeo.

Cameron elárulta, hogy az Avatar második része a mégsem a Pandora testvérbolygóján, hanem az óceánján fog játszódni, illetve azzal fog foglalkozni.
Ősszel pedig plusz 6 perccel kerül a mozikba ismét az első rész. Bár nem tudni, nálunk is így lesz-e. És állítólag az április 28-án megjelenő dvd-t sem szabad megvenni, mivel ősszel még több plusszal jelentetik meg újra.
Ugye sorra érkeznek a nyáron bemutatásra kerülő Predators remake szereplőinek kisfilmjei. Ezúttal Isabelle videóját csekkoljátok. Alice Braga játssza, és profi mesterlövészt alakít.

2010. április 20.

Pár éve ugye Tarantino és Rodriguez piacra dobta a két Grindhouse filmet: a Halálbiztos és a Terrorbolygó már elég nagyot hasaltak a pénztáraknál, mégis lesz folytatás! Láthattunk ugyanis afféle kamu előzeteseket a filmek előtt, na most ezek végre valahára ténylegesen el is készülnek.
Bár QT keze ezúttal nem lesz benn a dolgokban.

Legelőször a Rodriguez-féle Machete fut majd be, ősszel láthatjuk majd a mozikban. Ha körülbelül azt a színvonalat hozza, amit a Terrorbolygó elején látott előzetes, akkor kegyetlen nagy zúzda lesz!
Aztán jön majd a Thanskgiving, de ez majd csak 2011-ben.

Jason Eisener egy grindhouse versenyre készítette el az alábbi ál-trailert, amelynek akkora sikere lett, hogy azonnal lecsaptak rá, és Rutger Hauer főszereplésével el is fog készülni a Hobo With a Shotgun.

Jelenleg anyagi gondokkal küszködik az MGM Stúdió, amely azt jelenti, hogy nagy kérdőjel elé néz mind a Gyűrűk Ura előzményfilm, a Hobbit, valamint a soron következő James Bond sztori is. Pedig az előbbinél már szinte minden klappolt volna, októberben neki is álltak volna a forgatásnak, de akkor sajnos az is lehet, hogy várat magára.
Szokás szerint ezt sem néztem meg, majd jövő héten az egészet moziban. Kötelező lesz! Már tűkön ülök, el sem hiszitek mennyire. Körülbelül mint egy kisgyerek, olyan lehetek amikor arra gondolok, hogy jövő héten végre itt lesz!

A film Felix Bush életéből készült. Robert Duvall fogja alakítani, aki megrendezi saját temetését, ám meglepődik, milyen sokan mennek el rá. A temetkezési vállalkozó szerepében Bill Murray lesz látható.

Akkor most tessék, még egy Robin Hood poszter, amely három részre lett osztva. Ridley Scott filmje nálunk május 13-án kerül a mozikba.

2010. április 18.

Egy pofonegyszerű példával kezdeném. Annak idején a Gyűrűk Urát megnéztük moziban a látvány miatt, azóta pedig szívesen újra nézzük DVD-n, szimplán csak a történet, a kivitelezés és maga a mese miatt is. Na most a Titánok harcát megnéztük moziban, de a lézerlemezen való megtekintés konkrétan távol álljon tőlem.

Abszolút nem erre számítottam. Persze tartottam tőle, hogy a történeti része nem fog a magasba szárnyalni, de valójában látvány terén is sokkal nagyobb adagot vártam. Mindamellett még hadd ne említsem az elsőre jónak ígérkező szereplőgárdát, amelyet így, a film megtekintése után lehet, jobb lett volna újra átgondolni a kasztingolóknak.

A történet emberek és istenek harcáról mesél, majdnem úgy, ahogyan az 1981-es verzióban is megtörtént. Argosz városának tíz napja van, hogy feláldozzák királynőjüket, különben Hádész rájuk szabadítja a Krakent. Az istenként született, ám emberek közt felnőtt félisten, Perszeusz egy csapat katonával elindul, hogy pontot tegyenek a dolgok végére.

Az még hagyján, hogy minden sarkon kilehet találni a következő fordulatot, mert hát nem egy agyonbonyolított sztorit kaptunk az arcunkba, de a színészi teljesítmények még a nagyobb neveknél is alig-alig verték a szintet. Pedig azért Liam Neeson, Ralph Fieness, vagy épp a Terminátor 4.-ből, illetve Avatarból ismert Sam Worthington egész meggyőzőnek bizonyultak. Gondolom arra számítottak, hogy lehetnek akármilyen rosszak, a látvány majd úgyis kihúzza a filmet a sz*rból.

Nem így lett, legalábbis több gondom is felmerült a film nézése közben. Konkrétan a Kraken jelenet volt, amit a legjobban vártam. Persze, teljesen borzongatós volt, amikor szinte a békés semmiből szépen, lassan előjött, majd nekiállt zúzni, valami hihetetlen jó volt, elnéztem volna még egy darabig. Ugyanis túl rövidre sikeredett, szerintem nem csak én voltam így vele, hogy ha már egyszer finálé, akkor adtak volna bele többet. Vagy csak ilyen gyorsan elment volna közben az idő? De azért az vicces, hogy Perszeusz többet harcolt a skorpiókkal, mint a Krakennel.

Mélységeset csalódtam a filmben, nem titkolom. Oké, szemet gyönyörködtető volt, meg akadtak benn azért kellő mennyiségű akciók, a harc jelenetek is alapjában véve egész korrektül meg lettek oldva, de nagyon sok résznél unatkoztam, így akkor ez 5/10 lett. Enyhén sablonos az egész, sajnos. Úgy gondolom, rossz rendező kezébe került. Pedig Louis Letterrier, aki eddig a Szállítóért volt felelős, saját elmondása szerint hatalmas rajongója az 1981-es változatnak.

Ja, és csak úgy mellékesen: Sam Worthingtonnak az Avatar után szintén sikerült megülnie egy olyan repülő állatot, amit eddig még senkinek sem sikerült.

A legviccesebb amúgy az istenek öltözéke volt. Kriptonra illő.

2010. április 17.

Szóval ez hozzátartozik a Vasember 2 marketingjéhez, mint anno a Batmannél az álhíradók.
Csekk!

A nagy titkolózás, és az ilyen képek után ne várjuk ezt a filmet? A most 40 éves Nolan azt nyilatkozta, hogy a történet már 16 évesen megfogant a fejében, és csak mostanra sikerült tökéletessé fabrikálnia ahhoz, hogy vászonra vihesse.


Cage egyik várós filmje a Kick-Ass mellett.
Ezt egyre inkább várom. Cruise és Diaz egy ütősnek tűnő akcióvígjátékkal érkezik nyárra, megjött az új előzetes.

Adam Sandler idén ezzel a mozival fog minket büntetni, aztán majd kiderül, mennyire jön össze. Nálam a Zohan óta annyira már nem pálya Sandler, de majd meglátjuk. Többek közt Chris Rock és Rob Schneider is felbukkan ebben a moziban.
A történet pár régi barátról szól, akik összegyűlnek egy tóparti házban, és rájönnek, hogy bár megöregedtek, de lelkileg még fiatalok.



Az a bizonyos Colin Farrelles, sellős mozi. Kapott még egy előzetest.

2010. április 16.

Na ez az a film, amit még anno Kick-Ass kópiaként emlegettünk, mivel egy képességektől mentes figura dönt úgy, hogy jelmezt húz és éjjelente igazságot oszt, meg nagyjából egy időben is készültek el. De akkor most szépen megcáfolnám, hogy bármi köze is legyen az említett adaptációhoz.

Röviden a történet annyi volna, hogy Arthur (Woody Harrelson) szellemileg kissé visszamaradt, sőt, igazából fel sem nőtt még teljesen, legbelül gyerek. Éjjelente azonban ő Defendor, a legyőzhetetlen szuperhős, aki nem ismer félelmet, aki kiáll a bajbajutottakért. Persze nem ússzuk meg ennyivel, de az igazat megvallva nem akarok egyetlen poént sem elsütni.

Amikkel már eleve kilóra megvettek, azok a dumák. Defendornak olyan szövege van, hogy behalsz rajta. Körülbelül egy old school szuperhős mesefilmben hallottunk utoljára ilyeneket. Persze ő ezeket full komolyan gondolja, amiket mond, és azzal a festékkel a szemén, valamint a szürke ragasztószalagból felragasztott „D” betűvel a jelmezén még viccesebb az egész.

Aztán amik megint csak el lettek találva, azok a fegyverei, amelyekkel védekezik. Nem, ezúttal sem lövök le egy ilyet sem, majd meglátjátok. Valami kegyetlen nagy. Elsőre nevetsz, de rájössz, hogy ez tényleg hatásos!

Na de persze nem csak hülyülésből áll az egész film. Adott egy igen komoly drámai szál is, amely végig jelen van, mindig visszatér, és ez adja meg a film valódi hangulatát, pontosabban a poénkodással való keveréke. Ráadásul, ha már egyszer hősünk szellemileg visszamaradott, akkor nem egy jelenetben kerül olyan helyzetbe, amellyel megsajnáljuk őt, és még sorolhatnám.

Viszont ami negatívumként szolgál, az a néha fel-felbukkanó unalom-dolog. Igen, volt pár jelenetsor, amelyeket kissé feleslegesnek találtam, szerintem lehetett volna egy icipicit rövidebb is a film, ezeket mellőzve.

Egyszerre vicces, egyszerre megható, pörgős, ám akad pár üresjárat. Legyen akkor ez 8/10 Kellemeset csalódtam benne, bár fel sem merült bennem, hogy ez valami eszméletlenül rossz lenne. Röhögni akarók, és elérzékenyülni vágyóknak kellemes kikapcsolódás lesz. Nálam meg majd DVD beszerzős lesz, ha valaha eljut hozzánk is.

p.s.: Woody Harrelson volt a legalkalmasabb a szerepre. Mintha rászabták volna. Szerintem.

Bár Angliában már nyomatják március vége óta, Amerikában mától látható a Kick-Ass. És kegyetlenül irigylem az ottaniakat. IMDb-n jelenleg 8,3/10-en áll, amellyel több klasszikus filmet is beelőzött. Igaz, még "csak" 7000 akárhány szavazat alapján van így a felállás, de kezdésnek nem is kell jobb.
Nálunk ugye majd csak nyáron lesz látható, a nagyon rossz Ha/Ver címet fogja viselni, tehát nem csodálkozom, hogy a messziről jött emberek nem fognak majd tolongani a mozikban érte.

2010. április 15.

Ez most a legújabb.
Nem félünk a farkastól? - ez a címe annak a cseh filmnek, amelynek még ma van a premierje. Családi film, egy kislányról szól, aki rajong a Piroska és a Farkasért.

Viszont egy feltehetőleg sokkal nagyobb kaliberű mozi is kerül mától a filmszínházakba, amelyre már várunk egy ideje. Az 1981-ben készült, klasszikus, mindamellett korszakalkotó Titánok Harca (Clash of the Titans) remake változata látható mától, és állítólag (meg ahogy azt a trailerből is leszűrtük) valami kegyetlen nagy látványlavina lesz látható. Szombaton nézzük, remélhetőleg vasárnapra már vések is valami iromány féleséget is róla.
Így korán reggelre, mert csak.

2010. április 14.

Nos, ugye volt szó a harmadik részről, amely egy karácsonyi történet lenne, és mostanra már a történet is publikussá vált...
Harold és Kumar már nem tartják egymással a kapcsolatot, már mindketten harmincas éveiket tapossák, nyugodt életet élnek. Egy nap Kumar kap egy csomagot, amit Haroldnak címeztek (mivel Kumar még mindig a régi lakásukban él). Elindul, hogy felkutassa régi barátját, ám véletlenül sikerül felgyújtania Harold apósának a karácsonyfáját, így egy újat kell keríteniük.A Very Harold and Kumar Christmas feltehetőleg 3D-s lenne, és akad benn olyan jelenet, amelyben hőseink ismét betépnek.
A pár hónap múlva bemutatásra kerülő Predators remake két szülőatyja, Robert Rodriguez és Antal Nimród beszélnek a filmről az alábbi videóban.

A minap volt az előzetes, most azonban posztert is kapott a The Other Guys.

2010. április 12.




Annyit ugye tudunk, hogy még a szereplők sem értették meg maximálisan a film lényegét, és pont ettől izgalmas ez az egész, hiszen ha már Nolan, akkor erre számítani lehetett. Itt van pár kép, nyárig meg majd tűkön ülünk.
Ez nekem most így sok volt kora reggel, hajnalok hajnalán. A magyar fordítok konkrétan tehetnek egy szívességet azoknak, akik várják már ezt a filmet. Szóval a Kick-Ass itthon Ha/Ver címmel fog futni, ezzel pedig az egész filmet olyan szinten paródia jelleggé formálják át, hogy a messziről jött embernek naná, hogy nem fogja felkelteni az érdeklődését az egész.
Amúgy IMDb-n jelenleg 8,3/10-en áll a film, az angol premier abszolút nagy bevételt hozott. Ezen a héten Amerikában lesz a bemutató, a második rész pedig már úgy néz ki, hogy biztosan eljön. Hazai premier pedig június 15.

2010. április 11.

Richard Dunne (Jeff Danniels) egy nem éppen sikeres író, aki még mindig nem volt képes felnőni. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy van neki egy képzeletbeli, szuperhős barátja, Paper Man (Ryan Reynolds).
Ez már pár hete kijött, de itt viszont valamiért kimaradt. Segáz, akkor pótoljuk: Cruise és Diaz egy nyárra esedékes akcióvígjátékban. Engem egyelőre megvettek vele.

2010. április 10.

A héten írtam a A Vonzás szabályairól, amelyet majd valamikor simán újra néznék, és akkor nem kizárt, hogy feljebb csúszna kicsivel az a bizonyos 7/10. Az egyik legjobb jelenetet csekkolhatjátok le ide kattintva.


Mostantól pedig lehet, hogy egyre több régi filmről szóló írás is be fog csúszni, csak hogy ne maradjon ki semmi. Ez most arról jutott eszembe, mivel a Vonzás szabályai is 2002-es.
Pár napja mutattam előzetest, és akkor most egy poszter az adott filmről, amely elég betegnek ígérkezik.


Amúgy mostanában kezd fogyatkozni az érdeklődésem a horrorfilmek iránt. Ennek az lehet az oka, hogy igazán jó horrort mostanában nem nagyon láttunk, amit sajnálok, mert pár éve még az egyik kedvenc műfajom volt, ma már nagyon sznob lettem ezen a téren. Mondjuk amíg ilyen Human Centipede-féle agymenések lesznek, addig nem is fog ez változni.
Hugh Jackman elárult pár információt az X-Men spin-off, a Rozsomák második epizódjáról, amelyet a gyalázatos magyar fordítók Farkasként fordítottak le. Kötelet nekik!Szóval a forgatókönyv elkészült, Christopher McQuarrie volt érte a felelős, aki korábban a Közönséges bűnözők szkriptjét is írta. Rozsomák története japánban fog folytatódni, aki múltját kutatva jut el oda. Meg kell küzdenie az ottani alvilág vezérével, akinek még a lányába is beleszeret. Egyelőre nem tudni, 3D-s lesz-e a film.

A magyar premier pedig valamikor júniusban várható. Yippie yippie yeah.
Ez megint csak egy jónak ígérkező akcióvígjáték lesz. Adott Samuel L. Jackson és Dwayne Johnson az a két, tipikus amerikai zsaru, akikre felnéznek, rájuk szeretne hasonlítani a Will Ferrell és Mark Wahlberg által játszott figurák, akik bár szinten zsekák, mégis, kevésbé ilyen sikeresek.
Az amerikai premier augusztus 6.

Szinte biztosra veszem, hogy Hollywood egyik, rejtett fiókjában a sok jól, vagy éppen kevésbé jól bevált recept között ott hever egy olyan is, amelyet csak akkor vesznek elő, amikor már semmi az égvilágon nem jut az eszükbe. Ez a recept pedig a tipikus, tönkrement házaspárról szóló sztori lenne, amelyet időnként kipofozgatnak kicsit, megvariálnak így vagy úgy, majd pár húzónévvel eladják. Na igen ám, és ki is lenne jobb húzónév egy ilyen átlagos, vasárnap esti, Rtl Klubos komédiához, mint Leonidas és Rachel? Így született meg az Exférj újratöltve.

Nem fogom azt a bizonyos virtuális tintát annyira pazarolni a filmre, ez már egyszer biztos. Van az exférj, aki fejvadász, és el kell kapnia az exfeleségét. És jönnek a bonyodalmak, a sziszifuszi adok-kapok, meg a poénnak szánt beszólások, de nekem valahogy abszolút nem mozdultak meg a rekeszizmaim a filmet nézve.

Az igazat megvallva Gerard Butler körülbelül a 300 óta nem kapott jó szerepet, míg Jennifer Aniston egyszerűen nem vászonra való, az ő képességei leragadtak a sorozatoknál.

Szerettek volna a kis romantika mellé poénokat is becsempészni, némi akcióval, de egy ilyen koktél elkészítése nem olyan egyszerű, így nagyon minimálisan kapunk ezt-azt az említett dolgokból, az Exférj újratöltve nem fog lekötni minket, és így lett 4/10, jóindulattal! A gáz az, hogy azt a pár poént már ellőtték az előzetesben is.

2010. április 9.

Készül az egykori klasszikusnak számító horror, a Piranha feldolgozása, ahogyan azt a cím is tanúsítja, 3D-ben. Megérkezett az első, hivatalos promóciós fotó, a gyilkos szemszögéből.

Amerikában április 23-án mutatják be ezt a képregényadaptációt, amely pár zsoldosról szól, akiket főnökük elárult, de ők bosszút állnak. És akkor most egy jelenet a filmből, kedvcsinálónak.


The Losers Exclusive

Trailer Park Movies | MySpace Video

2010. április 8.

Ez a hét sajnos nem nyerő, valójában egyik mozi sem érdekel különösebben az alább felsorolt közül, de azért íme a mai premierek.

Kedves John
Amerikai dráma. Egy eltávon levő katona és egy sznob lány története.

Egy lányról
Angol dráma.

Párterápia
Ha választanom kéne, akkor már ez. Steve Carell és Tina Fey próbálja megmenteni a házasságát.

Dot.com
Brazil-portugál vígjáték egy autópálya megépítéséről egy eldugott faluba. Sucks.
Amerikában már 22-én, nálunk csak 28-án jelenik meg DVD-n és BluRay-en.